Home Promo Stalni razvoj poslovanja Galenike i rekordan broj novih proizvoda

Stalni razvoj poslovanja Galenike i rekordan broj novih proizvoda

by bifadmin

Tokom prvih sedam meseci ove godine kompanija Galenika je postigla značajno proširenje portfolija proizvoda, rast u Srbiji i na regionalnim tržištima i dalju modernizaciju poslovanja. Kompanija pokazuje konstantan rast u svim segmentima poslovanja u 2021. godini.

U periodu od januara do jula, Galenika je ostvarila rast proizvodnje za 16 odsto u poređenju sa istim periodom prošle godine. Od početka godine kompanija je u Srbiji registrovala čak 12 novih proizvoda, dok je u promet do sada pušteno 11 proizvoda. Galenika beleži povećanje prodaje u regionu, te je do kraja jula 2021. na tržištima Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Severne Makedonije lansirano pet proizvoda, a do kraja godine se planira lansiranje još devet. Na tržištu EU, Galenika je registrovala jedan proizvod, a u planu je registracija još 20 proizvoda. Galenikin Institut za istraživanje i razvoj, uz strateško partnerstvo sa sestrinskom kompanijom iz Brazila – EMS, radi na transferu tehnologije pet proizvoda iz novije generacije generičkih lekova.

U periodu od januara do jula 2021. godine, Galenika je ostvarila povećanje prodaje za 13 odsto u odnosu na isti period prošle godine, čime se kompanija dodatno učvrstila na stabilnoj drugoj poziciji po udelu na farmaceutskom tržištu Srbije. Izvoz u zemlje regiona (Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Severna Makedonija) povećan je za čak 51 odsto, dok je prodaja na međunarodnim tržištima izvan regiona (Evropa, Bliski istok, Afrika) više nego udvostručena.

„Galenika je kompanija koja gleda u budućnost i naši inovativni procesi predstavljaju važan uspeh. Nastavljamo da planiramo i prilagođavamo se, da ulažemo timske napore i radimo ono u čemu smo najbolji, a pri tome ostajemo posvećeni ljudima i verni zdravlju. Strateški smo fokusirani na inovacije u kompaniji i portfoliju proizvoda u korist potrošača. Kao moderna i stabilna kompanija sa odličnim timom i inovativnim načinom razmišljanja, Galenika nastavlja da raste i jača svoje regeionalno prisustvo“, izjavio je Rikardo Vian Markes, generalni direktor kompanije Galenika.

U junu ove godine Galenika je postala dobitnik prestižne nagrade SAP Quality Award za region Centralne i Istočne Evrope, za projekat inovativne poslovne transformacije kroz implementaciju najsavremenijeg sistema za upravljanje poslovanjem – SAP S/4HANA Cloud. Dodatno, na polju digitalizacije poslovnih procesa, kao prva farmaceutska kompanija u Srbiji, Galenika je krenula sa uvođenjem naprednog korisničkog intefrejsa Fiori UX, koji omogućava lakši i brži rad uz povećanje efikasnosti, produktivnosti, kao i mobilnost korisnika uz „work anytime, anywhere” pristup.

Galenika nastavlja sa ambicioznim planovima kada je u pitanju proširenje portfolija proizvoda. Pored 12 registrovanih, u toku je registracija čak 18 novih proizvoda za tržište Srbije, a do kraja godine planira se podnošenje zahteva za registraciju još 8 proizvoda.

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar