Home Promo Barry Callebaut zvanično otvara fabriku čokolade u Novom Sadu u Srbiji

Barry Callebaut zvanično otvara fabriku čokolade u Novom Sadu u Srbiji

by bifadmin

Danas je Barry Callebaut Group, vodeći svetski proizvođač visokokvalitetnih proizvoda od čokolade i kakaa, svečano otvorila svoju novu fabriku čokolade u Novom Sadu, drugom po veličini gradu u Srbiji. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić́ prisustvovao je svečanom otvaranju, na poziv Petera Boonea, izvršnog direktora Barry Callebaut Grupe. Poseta, uključujući svečano otvaranje i obilazak fabrike, sprovedena je u skladu sa strogim merama COVID-19 koje Barry Callebaut primenjuje kako bi održao visok nivo bezbednosti svojih ljudi.

Najsavremenija fabrika, koja predstavlja ukupnu investiciju od 55 miliona evra, ima početni godišnji proizvodni kapacitet od preko 50.000 tona čokolade. Omogućava Barry Callebaut Grupi da snabdeva kupce širokim asortimanom čokolade, kakao preliva i punjenja. Fabrika će služiti kao regionalno čvorište iz kojeg se Barri Callebaut može obratiti brzo rastućim tržištima čokolade u jugoistočnoj Evropi.

Od svečanog polaganja kamena temeljca početkom marta 2020. godine, građevinski radovi su brzo napredovali i završeni su u martu 2021. godine..

Peter Boone, izvršni direktor Barri Callebaut grupe, rekao je: „Novi Sad je savršena lokacija za nas. Zadovoljan sam uspešnim početkom i uveren sam da se iz Novog Sada možemo obratiti brzo rastućim tržištima čokolade u jugoistočnoj Evropi i postati dobavljač rešenja i celokupnih koncepata za kupce u regionu.”

Aleksandar Vučić, Predsednik Republike Srbije rekao je „Veoma nam je važno sada da dodatno ulažemo novac u tehničke univerzitete u Novom Sadu i u Vojvodini i na severu Srbije dakle, da pomognemo, da uradimo sve što je moguće da ljudi razumeju, kada završe svoje škole, kada završe svoje fakultete, da mogu da dobiju dobar posao. I da se zahvalim ljudima iz Barry Callebauta , jer angažiju visoko stručnu radnu snagu.“

 

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar