Home Promo Galenika započinje novi investicioni ciklus sa fokusom na zaštitu životne sredine

Galenika započinje novi investicioni ciklus sa fokusom na zaštitu životne sredine

by bifadmin

Kompanija Galenika, koja je deo brazilske NC Grupe, započinje novi investicioni ciklus u Srbiji. U planu je investiranje u izgradnju tehnološki najsavremenijeg magacina sirovina i ambalaže, kao i modernizacija kotlarnice za proizvodnju toplotne energije. Vrednost ovih investicija iznosi 6,2 miliona evra, sa očekivanom realizacijom do početka 2023. godine.

Novi magacin, čija je namena skladištenje sirovina i ambalaže – materijala za pakovanje i gotovog proizvoda, biće u skladu sa najnovijim tehnologijama i GMP standardima, uz povećanu energetsku efikasnost i proširenje kapaciteta na 17.000 paletnih mesta i unapređenih operacija za distribuciju proizvoda. U cilju unapređenja efikasnosti operacija, novi magacin će pratiti najsavremenija oprema i digitalni sistem za poslovno upravljanje – SAP, kao i sistem za upravljanje skladištem – SAP WMS (warehouse management system).

Kotlarnica je namenjena za proizvodnju toplotne energije za potrebe kompanije Galenika i naselja Nova Galenika. Cilj modernizacije kotlarnice je nastavak harmonizacije sa najstrožim standardima emisije CO2, uključujući smanjenje potrošnje energenata za 25 odsto, povećanje efikasnosti proizvodnje toplotne energije, kao i dostizanje najsavremenijih standarda bezbednosti i zaštite zaposlenih u kotlarnici. Modernizovana kotlarnica će biti potpuno automatizovana, kroz implementaciju sistema koji omogućava vođenje i kontrolu svih procesa u realnom vremenu.

„Nakon investicija u iznosu od 12 miliona evra u prethodne 3 godine sa fokusom na digitalizaciju poslovnih procesa i širenje portfolija proizvoda, započeli smo nov ciklus u skladu sa trajnim opredeljenjem kompanije da ulaže u unapređenje energetske efikasnosti i smanjenje uticaja na životnu sredinu. Kontinuirano radimo na povećanju energetske efikasnosti postojećih objekata. Prilikom projektovanja novih objekata fokusirani smo na primenu obnovljivih energetskih izvora i neutralan uticaj na životnu sredinu. Galenika je privatizacijom postala deo brazilske NC Grupe i predstavlja veoma važnu investiciju u Evropi, kompaniju sa velikim potencijalom. Primena globalne korporativne politike grupe, unapređenje energetske efikasnosti i investicije u najsavremeniju tehnologiju doprinose stalnom razvoju i daljem jačanju pozicije kompanije Galenika u Srbiji i u regionu.“ – izjavio je Rikardo Vian Markes, generalni direktor kompanije Galenika.

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar