Home Promo Canon uvodi preciznost i jednostavnost modela EOS R3 u svoju liniju profesionalnih aparata

Canon uvodi preciznost i jednostavnost modela EOS R3 u svoju liniju profesionalnih aparata

by bifadmin

Canon Europe najavio je ažuriranje firmvera za EOS R5 (firmver v1.50), EOS R6 (firmver v1.50) i EOS-1D X Mark III (firmver v1.60). Nakon nedavnog lansiranja modela EOS R3, moćne mašine za sportsku i reportažnu fotografiju, Canon pojačava svoju liniju profesionalnih aparata pomoću unapređene detekcije, besprekornog prenosa datoteka i optimizovane podrške objektiva.

Detekcija bez premca za praćenje subjekta

Na oba modela EOS R5 i EOS R6, ova nadogradnja pruža unapređeno prepoznavanje subjekata. Korisnici ovih aparata će sada moći da izaberu „vozila“ kao glavni subjekt. Nasleđujući ovu mogućnost od modela EOS R3, ovi aparati sada mogu da prate trkačke automobile i motocikle. Nadogradnja takođe unapređuje ukupno AF praćenje ljudi, uz poboljšanu detekciju oka i lica, čak i kada subjekt nosi masku, a takođe dodaje i detekciju tela. Pojačavajući detekciju u okviru modela EOS-1D X Mark III za zimske sportove, novi firmver pruža poboljšanu detekciju glave za subjekte koji nose naočare za skijanje i kacige.

Pojednostavljeni rad za optimizovane procese rada

Kada su u pitanju profesionalni fotografi, aparat treba da radi kao produžetak njihovog tela, uz besprekornu i intuitivnu funkcionalnost koja će im pomoći da zabeleže snimak. Ova nadogradnja pruža vlasnicima modela EOS R5 i EOS R6 mogućnost da postave prilagođeni balans bele boje u režimu Live View, optimizujući ručnu kontrolu balansa bele boje. U okviru svih modela, nadogradnja osigurava da fotografi ne mogu greškom da prenesu datoteke tako što pritisnu multi-kontroler kada je opcija „Transfer with SET“ podešena za FTP prenos. Ranije je EOS-1D X Mark III koristio odvojene tastere za glasovne beleške i ocenjivanje slika, ali zahvaljujući novododatim postavkama, korisnici mogu da koriste jedno dugme za istovremeno obavljanje obe funkcionalnosti.

Poboljšana podrška objektiva

Pošto linija RF objektiva nastavlja da raste, fotografi su u mogućnosti da otvore nove mogućnosti pomoću svojih aparata. Zahvaljujući ovoj najnovijoj nadogradnji, EOS R5 sada je kompatibilan sa Canon-ovim sistemom EOS VR SYSTEM i objektivom RF 5.2mm F2.8L DUAL FISHEYE, što omogućava stvaraocima sadržaja da jednostavno zabeleže imerzivne snimke za virtuelnu stvarnost. Nadogradnja takođe pruža neprekidnu ručnu podršku za RF 70-200mm F4L IS USM , čak i ako je izabran AF.

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar