Home Promo Kakve promene očekuje tržište nekretnina Srbije u 2022?

Kakve promene očekuje tržište nekretnina Srbije u 2022?

by bifadmin

Više od 150 učesnika okupiće se 30. novembra u hotelu Hilton Beograd povodom Međunarodne konferencije o tržištu nekretnina Jugoistočne Evrope “Balkans Property Forum 2021” kako bi razgovarali o ključnim temama i istražili najnovije trendove, koji utiču na budućnost industrije nekretnina, sa posebnim fokusom na teme kao što su rast cena, održivost i promene trendova vezanih za radne lokacije.

„Balkans Property Forum“, koji se treći put organizuje u Beogradu, u bliskoj saradnji sa “Kraljevskim institutom ovlašćenih procenitelja” (RICS-om), je vodeći događaj o nekretninama u Jugoistočnoj Evropi, a konferencija će okupiti brojne stručnjake iz sektora nekretnina, ekonomiste, bankare i druge profesionalce iz industrije kako bi razmenili iskustva i umrežili se sa ključnim igračima u industriji nekretnina u regionu.

Program konferencije će pokriti širok spektar tema, a na prvom mestu biće održivost. Glavni govornik konferencije biće Diana Ürge-Vorsatz, jedna od autora nedavno objavljenog izveštaja UN o klimatskim promenama, koja je potpredsedavajuća Radne grupe III Međuvladinog panela za klimatske promene. Ona će govoriti o drastičnim efektima koje će klimatske promene imati na sektor nekretnina, i podeliti svoja iskustva sa konferencije COP 26 iz Glazgova, kojoj je nedavno prisustvovala. Imajući u vidu da ESG faktori (Environment, Social & Governance – zaštita životne sredine, društvena odgovornost i korporativno upravljanje) igraju sve važniju ulogu u procesu donošenja odluka kompanija, vodeći investitori iz Srbije i regiona će razgovarati i o svojim planovima za održivi rast tokom različitih panel diskusija.

Druga ključna tema konferencije biće inflacija. Rastuće potrošačke cene vrše pritisak na centralne banke širom sveta i region Srednje i Istočne Evrope da podignu kamatne stope, a to bi moglo imati značajan uticaj na ulaganja u nekretnine i razvojne aktivnosti u ovoj industriji. Panel diskusija sa vodećim stručnjacima za finansiranje i procenu vrednosti, koje predstavljaju velike banke (EuroBank, Intesa Leasing, Erste Banka) biće fokusirana na ovu temu. Rast cena na stambenom tržištu je takođe značajna tema o kojoj će se razgovarati na ovom panelu.

U nastavku konferencije, jedna od tema biće i rad na daljinu tj. iz kućne kancelarije, tema o kojoj se mnogo govorilo poslednjih 18 meseci. Fleksibilna strategija radnih mesta sa više lokacija, poslednjih godina dobija na značaju, a popularnost ovog vida rada povećana je sa ograničenjima koja su stigla sa pojavom COVID-a. Sve ovo bi trebalo da donese nove promene na tržištu kancelarijskih rešenja. U poslednjoj panel diskusiji, dva vodeća coworking operatera (IWG i New Work) će podeliti svoja iskustva i viziju budućih opcija rada, zajedno sa stručnjacima za razvoj kancelarijskih rešenja i drugih radnih mesta.

Više o konferenciji moguće je pronaći na sajtu www.property-forum.eu

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar