Home Promo Uskoro dostupan kredit u iznosu od 1.76 milijardi dinara za zelene projekte

Uskoro dostupan kredit u iznosu od 1.76 milijardi dinara za zelene projekte

by bifadmin

U saradnji Green for Growth fonda (GGF) i UniCredit Banke Srbija uskoro će biti dostupan kredit u iznosu od 1.76 milijardi dinara kao podrška oporavku zelenih projekata u Srbiji usled krize izazvane pandemijom virusa Covid-19.

Ovo partnerstvo predstavlja prvu dinarsku transakciju Fonda u Srbiji. Njegovom realizacijom omogućava se poboljšavanje pristupa dinarskom finansiranju, jer osnažuje klijente Banke da investiraju u svoju budućnost bez izlaganja deviznom riziku koji bi mogao da negativno utiče na njihove novčane tokove.

Prilikom ceremonije potpisivanja ugovora, član Upravnog odbora GGF fonda, Kristofer Nouls je rekao: “Zadovoljstvo nam je što jačamo svoje strateško partnerstvo sa UniCredit Bankom Srbija, jednim od renomiranih lidera na tržištu. Dinarsko kreditiranje predstavlja ključnu komponentu odgovornog finansiranja, jer štiti klijente od deviznog rizika. Kao razvojni investicioni fond fokusiran na ublažavanje uticaja klimatskih promena i promovisanje održivog ekonomskog razvoja, Green for Growth fond želi da doprinese većem kreditiranju u domaćoj valuti u Srbiji i celom regionu. Zato nam je drago što unapređujemo naš odnos sa UniCredit Bankom, posebno tokom pandemije.”

UniCredit Banka Srbija i GGF 2016. godine započeli su partnerstvo sa ciljem finansiranja projekata obnovljivih izvora energije i stambenih kredita za kupovinu stanova u energetski efikasnim zgradama. UniCredit Banka, jedna od najznačajnijih banaka u Srbiji, ujedno i članica uspešne pan-evropske bankarske grupe, snažan je partner Green for Growth fonda, imajući u vidu njenu poziciju i značaj u ekonomskom i i finansijskom sistemu Srbije.

“Ponosni smo što je baš UniCredit Banka Srbija partner Green for Growth fonda u prvoj dinarskoj transakciji na srpskom tržištu. Ova transakcija najbolji je pokazatelj našeg kvaliteta, jer se neke od najvažnijih i najinovativnijih finansijskih institucija kao što je GGF, oslanjaju na našu ekspretizu. Pored toga, ovo partnerstvo dokazuje da je UniCredit Banka Srbija pouzdan partner i jedan od lokalnih lidera u finansiranju projekata obnovljivih izvora energije”, rekao je Nikola Vuletić, predsednik Izvršnog odbora UniCredit Banke Srbija.

Na ceremoniji potpisivanja partnerstva za prvu dinarsku transakciju Fonda u Srbiji, kao zajednički zaključak izdvojio se taj da samo snažna saradnja finansijskih institucija može da dovede društvo do zelene tranzicije. Ovakva saradnja otvara mogućnosti za poboljšanje sveukupne energetske bezbednosti i potrošnju obnovljive energije u Srbiji i regionu.

 

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar