Home Promo Jelena Popović – Bujić ponela je priznanje EY Preduzetnik 2021. godine u Srbiji

Jelena Popović – Bujić ponela je priznanje EY Preduzetnik 2021. godine u Srbiji

by bifadmin

Jelena Popović – Bujić, ispred kompanije Iceberg Salat Centar, dobitnica je prestižnog priznanja EY Preduzetnik godineTM koje međunarodna revizorsko – konsultantska kompanija EY (Ernst&Young) dodeljuje deseti jubilarni put. Nagradu pobednici uručili su predsednik nezavisnog žirija, Darko Budeč, Ivan Rakić – Rukovodeći Partner kompanije EY za Srbiju, Crnu Goru i Bosnu i Hercegovinu i Dragan Filipović, predsednik Izvršnog odbora i CEO Generali Osiguranja Srbija koje je generalni sponzor programa.

Pored glavne nagrade, revizorsko – konsultantska kompanija EY (Ernst&Young) uručila je priznanja Vuku Popoviću i Filipu Karaičiću, ispred kompanije Quantox Technology u potkategoriji EY Brzorastući Preduzetnik godine, dok je Nebojša Matić, osnivač i vlasnik kompanije Mikroelektronika odneo priznanje u potkategoriji EY Inovativni Preduzetnik godine. U godini u kojoj Program EY Preduzetnik godine obeležava i svoj jubilej, dodeljeno je priznanje u još jednoj potkategoriji – EY Društveno odgovorni Preduzetnik godine, koje je ponela Marija Pantelić ispred kompanije Bosis.

Ovo je zaista neverovatno iskustvo i izuzetno sam ponosna što smo sledili svoje vizije i ciljeve koji su nas i doveli do ovakvog dostignuća. Moram dodati i da mi je neizmerno drago što je za desetogodišnjicu postojanja ovog fenomenalnog programa, nagradu odnela žena. Velika mi je čast što ću predstavljati Srbiju u Monte Karlu.“ istakla je Jelena Popović- Bujić, nosilac priznanja EY Preduzetnik godine.

Iceberg Salat Centar je osnovan 1990. godine kako bi proizvodio Iceberg salatu, koja se do tada nije gajila u Srbiji. Danas se bavi uzgojem svih vrsta salata, kao i preradom i distribucijom 180 artikala iz segmenta povrća i voća. Kompaniju je osnovao gospodin Popović, a danas je vodi njegova ćerka, Jelena Popović-Bujić.
Sa preko 120 zaposlenih, kompanija svoje proizvode prodaje McDonald’s-u, trgovinskim lancima u Srbiji i regionu, kao i renomiranim restoranima i hotelima. U cilju povećanja izvoznih kapaciteta Iceberg Salat Centar 2021. godine investira u pokretanje najsavremenije poljoprivredne proizvodnje salata na 47 hektara u Besnom Foku.

„Kroz program EY Preduzetnik godine, koji postoji čitavu deceniju u Srbiji, imali smo priliku da izbliza upoznamo preko 250 domaćih preduzetnika, a 10 godina kasnije njihove ideje, načini za opstanak na tržištu, inovacije koje uvode u svoje poslovanje i dalje su fascinantni. Naš jubilej pored podrške naših saradnika iz Generali osiguranja, Raiffeisen banke i kompanije Star import, obeležio je rekordni broj prijavljenih kandidata, čak 34 preduzetnika koji stoje ispred uspeha 28 domaćih kompanije. Ispred čitavog EY tima izuzetno sam ponosan što će u desetogodišnjici našeg programa našu zemlju na svetskom takmičenju u Monte Karlu predstavljati dama preduzetnica. Drago mi je što broj naših kandidata iz godine u godinu kontinuirano roste i što smo večeras okruženi sa preko 200 najboljih, najistrajnijih i najinovativnijih preduzetnika na našem podneblju.“, izjavio je Ivan Rakić, rukovodeći partner kompanije EY za Srbiju, Crnu Goru i Bosnu i Hercegovinu.

Kao nosilac priznanja EY Preduzetnik 2021. godine, Jelena Popović-Bujić, predstavljaće Republiku Srbiju na izboru za Svetskog EY Preduzetnika godineTM, u junu mesecu u Monte Karlu.

Pored dobitnika priznanja, u finalu su se za glavnu nagradu po odluci nezavisnog žirija našli: ASW Inženjering (Nemanja Avlijaš), Foka (Miroslav Radovanović), Gir (Bojan Radović), Goodwill Pharma (Zoltan Tamaš), Schlarafia (Sonja i Dejan Kapetanović).

Generalni sponzor ovogodišnjeg izbora za EY Preduzetnika godine je Generali osiguranje. Raiffeisen banka, ove godine je sponzor gala večeri, a tehnički sponzor je Star Import.

U fokusu poslovanja Generali osiguranja u Srbiji jasno se ističu mala i srednja i preduzeća, koja podržavamo kroz niz inovativnih proizvoda, ali i kroz zaštitu u slučaju neželjenih posledica jer se trudimo da osiguramo njihova poslovanja. Srećni smo i ponosni što smo bili partneri kompanije EY u jubilarnoj godini programa i nadamo se da ćemo i u budućnosti nastaviti da motivišemo najuspešnije preduzetnike u zemlji“, izjavio je Dragan Filipović, predsednika Izvršnog odbora i CEO Generali Osiguranja Srbija koje je generalni sponzor programa.

Izbor EY Preduzetnik godine je tradicionalno podržan i od strane Ministarstva Privrede, Radio Televizije Srbije, magazina Biznis & Finansije i poslovnog portala eKapija.

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar