Home Promo 320 miliona dinara za nedovoljno razvijene opštine

320 miliona dinara za nedovoljno razvijene opštine

by bifadmin

Ministar za unapređenje razvoja nedovoljno razvijenih opštine Srbije Novica Tončev potpisao je u Nišu ugovore o dodeli bespovratnih sredstava u ukupnom iznosu od 320 miliona dinara. Na Javni konkurs se prijavilo svih 44 opština, a sredstva za realizaciju projekata dobilo je 42 nedovoljno razvijene opštine i to za oblasti unapređenja lokalne infrastrukture.

Ovo je drugi konkurs ovog tipa  kako bi se poboljšali uslovi života oko milion građana Srbije koji žive u opštinama sa stepenom razvoja ispod 60 odsto republičkog proseka.

„Izuzetno sam ponosan što Кabinet na čijem sam čelu uspešno realizuje ovako značajan Javni poziv. Saradnja sa predsednicima ovih opština je takođe na veoma visokom nivou što me uverava, a siguran sam i stanovnike tih opština, da ravnomerni regionalni razvoj u našem slučaju nije samo priča već realnost. Za nešto manje od godinu i po dana koliko postoji Кabinet, sa svisvojim timom obišao sam sve nedovoljno razvijene opštine, a neke i više puta. Izuzetno me raduje jer su građani tih opština prepoznali naš rad, kao i sve ono što smo sredstvima Vlade Srbije uspeli da obnovimo i izgradimo kako bi kvalitet života u tim sredinama dobio jednu novu dimenziju i kako bi snovi o ubrzanom razvoju mogli da postanu stvarnost“ – izjavio je ministar Novica Tončev nakon potpisivanja ugovora sa predsednicima nedovoljno razvijenih opština.

„Možete da zamislite kakva je sreća stanovnika nekog sela u jednoj od nedovoljno razvijenih opština, dodao je Tončev, kada posle višedecenijskih nadanja dobiju vodovod i tekuću vodu na kućnom pragu. Ili kada se, na primer, kupovinom najsavremenijeg vozila za čišćenje kanala reši problem koji je generacije onemogućavao da žive život dostojan čoveka 21. veka. Ovo je nastavak važne borbe ka ispunjenju cilja koji sam sa saradnicima i predsednicima nedovoljno razvijenih opština postavio pred nas. Da jednu po jednu opštinu „izvlačimo“ iz statusa nedovoljno razvijenih i „prebacujemo“ u viši stepen razvijenosti – zaključio je Tončev.

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar