Home Promo „DDOR Olimpijska staza“ otvara sezonu u Požarevcu

„DDOR Olimpijska staza“ otvara sezonu u Požarevcu

by bifadmin

Požarevac je bio domaćin prve ovogodišnje „DDOR olimpijske staze“ koju je Olimpijski komitet Srbije organizovao u saradnji sa kompanijom DDOR osiguranje i uz podršku Grada Požarevca. Iako nije olimpijska godina, ovo takmičenje koje je imalo za cilj promociju olimpijskih vrednosti i okupilo je više od 400 učesnika. Nakon trosatnog takmičenja, najuspešnijim takmičarima su uručene nagrade, a DDOR osiguranje je predalo donaciju u vidu sportskih rekvizita Osnovnoj školi “Sveti Vladika Nikolaj” i Politehničkoj školi, koje su na današnjem događaju imale najviše predstavnika.

Događaju je prisustvovao olimpijac Velimir Stjepanović, plivač i član Olimpijskog tima Srbije. Takođe, nagrade su uručili i Saša Pavlović, gradonačelnik grada Požarevca i Dragan Mikić, menadžer Kancelarije DDOR osiguranja u Požarevcu.

Glavni cilj “DDOR Olimpijska staze” jeste da promoviše vrednosti olimpijskog pokreta i da kroz interaktivnu fizičku aktivnost edukuje sve učesnike o istoriji Olimpijskih igara.

Velimir Stjepanović se pred početak događaja obratio prisutnima, zahvalio se na učestvovanju u „DDOR Olimpijskoj stazi“ i na podršci Olimpijskom timu Srbije koji se osetio do Tokija što je dovelo i do najboljeg uspeha naših sportista na Igrama do sada.

– Smatram da je u današnje vreme digitalnih medija zaista potrebno da se organizuje više ovakvih događaja koji će kroz edukaciju i fizičku aktivnost približiti građanima olimpijske vrednosti i simbole. Sport i fizička aktivnost imaju mnogo zdravstvenih dobrobiti, a DDOR Olimpijska staza ujedno omogućava i kvalitetno provedeno vreme sa porodicom, prijateljima, kao i nova poznanstva.

Saša Pavlović, gradonačelnik, pozdravio je prisutne ispred Grada Požarevca.

– Veoma mi je drago što je naš Požarevac ugostio ovu manifestaciju. Srećan sam što vidim veliki broj dece koji će danas pokazati svoja znanja o olimpijskim vrednostima, kao i njihove profesore i mnoge druge bitne ljude koji su spremni da rade za svoj grad. Želim vam da današnji dan provedete lepo i da deca ponesu odavde lepe uspomene. Grad Požarevac ima sjajnu saradnju sa Olimpijskim komitetom Srbije i ovo je još jedna u nizu sportskih manifestacija koju smo uradili sa Olimpijskim komitetom Srbije.

Menadžer Kancelarije DDOR osiguranja u Požarevcu, gospodin Dragan Mikić, dodelio je nagrade najboljim ekipama koje su učestvovale u „DDOR Olimpijskoj stazi“ i zahvalio se svim učesnicima.

– Vrednosti kompanije DDOR osiguranje su gotovo istovetne olimpijskim i zato je veliko je zadovoljstvo biti u prilici da se podele nagrade za fer plej, srčanost, izuzetno znanje i vrhunsku fizičku spremnost. Ponosan sam, kao predstavnik kompanije lidera u osiguranju i partnera Olimpijskog komiteta što je i Požatrevac bio domaćin ovakvom događaju – istakao je gospodin Mikić.

Na kraju dodele medalja i nagrada najboljim učesnicima, gospodin Dragan Mikić uručio je sportske rekvizite Osnovnoj školi “Sveti Vladika Nikolaj” i Politehničkoj školi, čiji učenici su na današnjem događaju bili najbrojniji. Donaciju su primili direktori škola uz reči zahvalnosti kompaniji DDOR osiguranje i uverenje da će rekviziti podići kvalitet nastave u njihovim školama.

Uspeh prve „DDOR Olimpijske staze“ u 2022. godini u Požarevcu uz učešće više od 400 takmičara i uz prisustvo velikog broja navijača i posetilaca, pokazatelj je interesovanja građana za Olimpijski pokret i velike podrške koju će Olimpijski tim Srbije imati na Olimpijskim igrama u Parizu 2024. godine. Time je ideja ove manifestacije u potpunosti ispunjena, jer su učesnici naučili nešto novo o olimpijskim vrednostima koje kroz partnerstvo dele nacionalni Olimpijski komitet i DDOR osiguranje.

Da podsetimo, u olimpijskoj 2021. godini, uz sve izazove koje je donela pandemija Olimpijski komitet je u saradnji sa DDOR osiguranjem organizovao pet događaja „DDOR olimpijska staza“ u pet gradova Srbije. Ova takmičenja okupila su više od 1.500 učesnika koji su svojim znanjem i sposobnostima osvajali medalje i druge vredne nagrade. Takođe, više od 10 škola je dobilo nove sportske rekvizite koji će pomoći u promociji bavljenja sportom i zdravog načina života još od malih nogu. Na tragu ovih rezultata i pozitivnih efekata na društvo, Olimpijski komitete i DDOR osiguranje odlučili su da i u 2022. godini posete 5 gradova i u njih donesu duh olimpizma.

 

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar