Home Promo Dobro došli u NLB Komercijalnu banku – banku pravih prilika!

Dobro došli u NLB Komercijalnu banku – banku pravih prilika!

by bifadmin

Komercijalna i NLB Banka su se, nakon godinu i po dana rada na jednom od najkompleksnijih integracionih procesa u regionu, uspešno spojile u NLB Komercijalnu banku – sistemsku i treću najveću banku u Srbiji, članicu NLB Grupe, vodeće regionalne bankarske grupacije.

Zahvaljujući spajanju, nova banka imaće 4,8 milijardi evra vrednu zajedničku aktivu, oko 140.000 više klijenata, za približno 25 procenata veći kreditni portfolio, nov set kartica usklađenih sa standardima NLB Grupe, kao i značajno više proizvoda i usluga, koje će građanima i privredi distribuirati kroz moderne digitalne kanale, ali i jednu od najvećih mreža bankomata i ekspozitura u zemlji.

“Izuzetno smo zadovoljni i ponosni na zaposlene obe banke, koji su ovaj zahtevan proces završile uspešno kao jedan, jedinstven tim, snažno udružen u zajednički cilj: brigu o našim klijentima. Želimo da im se zahvalimo i čestitamo im, kao i da poželimo srdačnu dobrodošlicu klijentima u NLB Komercijalnu banku“, istakao je CEO NLB d.d., matične banke NLB Grupe Blaž Brodnjak i dodao:

„Ovo je istorijska prekretnica, prepuna novih i uzbudljivih prilika za sve naše zaposlene i klijente. Kao treća najveća banka u Srbiji po ukupnoj aktivi, NLB Komercijalna banka će imati sistemski važnu ulogu, a time i kapacitet i odgovornost da istinski utiče na ekonomsko okruženje i društvo u Srbiji – kao što to na svojim tržištima čine sve banke NLB Grupe“.

NLB Komercijalna banka poslovaće kao univerzalna banka sa specijalizovanim rešenjima. U narednom periodu investiraće u zamenu svih bankomata u mreži i dodatno će proširiti ponudu sa posebnim fokusom na digitalne proizvode i usluge.
„Naša nova banka izgrađena je na najzdravijim i najčvršćim temeljima – na izuzetnoj posvećenosti, znanju i ekspertizi svih naših zaposlenih. Nakon godinu i po dana neumornog rada, uspeli smo da udružimo najbolje od naših banaka – agilnost i brzinu NLB Banke sa stabilnošću i dugom tradicijom Komercijalne banke. Zajednička kultura, vrednosti i jedinstven pristup koji smo izgradili, najsnažniji su zamah ka unapređenom iskustvu za sve naše klijente i kolege, ali i ka novim prilikama za rast“, naveo je Vlastimir Vuković, predsednik Izvršnog odbora NLB Komercijalne banke, poželevši srdačnu dobrodošlicu svim klijentima i kolegama u novu banku pravih prilika.

Podsetimo, NLB d.d, matična banka vodeće regionalne bankarske grupacije NLB Grupe vlasnik je Komercijalne banke od decembra 2020. godine, kada je i započet proces spajanja sa NLB Bankom. Nakon akvizicije, Grupa je najavila dodatna ulaganja u tržište Srbije, koja pored unapređenja osnovnog bankarskog poslovanja i ulaganja u razvoj zajednice, podrazumevaju izgradnju nove kompanije, odnosno regionalnog NLB DigITcentra u Beogradu, u kom će se razvijati IT rešenja za celu grupu. Pored toga NLB Grupa će 12. maja u Beogradu biti domaćin prvog dana NLB d.d. investitora, koji će okupiti finansijske stručnjake, analitičare, globalne investitore, direktore najznačajnijih regionalnih kompanija i mnoge druge.

„Sve ove aktivnosti podržavaju našu viziju da postanemo regionalni šampion – banka po izboru naših klijenata. Posvećeni smo izgradnji moderne, digitalizovane i efikasne banke, i želimo da naša nova NLB Komercijalna banka postane vodeća na srpskom tržištu. Sa NLB DigIT-om težimo da osiguramo da znanje IT stručnjaka, najviše koncentrisano u Srbiji, ostane u ovom regionu. Sa druge strane, Danom investitora hoćemo da privučemo finansijske stručnjake i mnoge druge koji pišu uspešne priče ovog regiona, a sve sa jednim ciljem – da poboljšamo kvalitet života u regionu, koji za nas nije samo tačka na mapi, već dom“, istakao je CEO NLB d.d., matične banke NLB Grupe.

 

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar