Home Promo IT kompanija Endava otvorila tehnološki centar u Nišu

IT kompanija Endava otvorila tehnološki centar u Nišu

by bifadmin

Nakon kancelarija u Beogradu, Novom Sadu, Kragujevcu i Čačku, softverska kompanija Endava otvorila je razvojni centar u Nišu. Za više od 680 klijenata širom sveta iz niške kancelarije razvijaće se različiti softverski proizvodi iz oblasti finansija, medija, mobilnih aplikacija, maloprodaje, logistike, medicine. Otvaranjem pete lokacije u našoj zemlji, Endava želi da zaposli IT stručnjake sa juga Srbije i na taj način doprinese decentralizaciji domaćeg IT tržišta.

Prema rečima Remia Savua, regionalnog menadžera kompanije Endava za Adriatik region, otvaranje kancelarije u Nišu je prirodan potez, jer je reč o gradu koji postaje sve značajniji centar na IT mapi Srbije:

„U ovom delu zemlje prepoznajemo dobar spoj IT stručnjaka, dobrih tehničkih fakulteta, dobrog poznavanja jezika i naravno, dobre radne kulture. Sve su to važni činioci uspešnog poslovanja. Kancelarija u Nišu otvorena je samo godinu dana nakon novosadske, a ova brza ekspanzija koju za sada beležimo, kako u Srbiji, tako i u regionu, ohrabruje i potvrđuje da smo na pravom putu“, rekao je Savu.

Sa godišnjim rastom zaposlenosti od preko 35 odsto u svih 25 zemalja u kojima posluje, Endava kontinuirano radi na širenju svojih timova, kako na globalu, tako i u Srbiji. Novi razvojni centar u Nišu pružiće brojne mogućnosti lokalnim inženjerima, jer će zapošljavati programere i IT stručnjake svih profila.

„Trenutno imamo otvorene pozicije za čak 15 različitih pozicija – frontend i backend developere, test automation inženjere, projekt menadžere, cloud data inženjere, biznis analitičare i mnoge druge. Verujem da će prilike koje pružamo za razvoj karijere unutar kompanije, mogućnost rada sa velikim i respektabilnim klijentima, najnovijim tehnologijama, privući mlade i talentovane profesionalce. Sa druge strane trudićemo se da blisko sarađujemo sa Univerzitetom u Nišu kako bismo zajedno radili na razvoju kvalitetnih programa usklađenih sa potrebama tržišta“ rekao je Aleksandar Radivojević, menadžer sektora Biznis analize u Endavi, zadužen za razvoj ove lokacije.

Zaključno sa Nišom, Endava je u prethodne dve godine svoje poslovanje proširila sa dve na 16 lokacija u Srbiji, Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Sloveniji i Severnoj Makedoniji. Kao kompanija koja broji više od 11.000 zaposlenih širom sveta, Endava ima kontinuiranu potrebu za otvorene pozicije za inženjere različitih profila.

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar