Home Promo IBM Ecosystem isporučuje zajedničku vrednost klijentima u Istočnoj Evropi

IBM Ecosystem isporučuje zajedničku vrednost klijentima u Istočnoj Evropi

by bifadmin

Igor Pravica, generalni direktor i rukovodilac odeljenja za tehnologjiu, IBM Istočna Evropa I 6 min potrebno za čitanje 9. juna 2022.

Radeći više od 90 godina sa našim partnerskim ekosistemom, zajednički podržavamo klijente sa inovativnim tehnologijama i stručnim znanjima u industriji i oblikujemo ekonomije Istočne Evrope

IBM je počeo da piše svoju priču u Istočnoj Evropi 1930-ih, otvaranjem kancelarija u Mađarskoj i Bugarskoj.

Tokom proteklih 90 godina našeg prisustva u regionu, stalno smo transformisali način rada – kako radimo sa klijentima i kako stvaramo ekosistem partnera koji napreduje.

Pandemija je donela godine promena u načinu na koji kompanije posluju u svim sektorima i regionima. U nekim oblastima kao što je e-trgovina, za organizacije je to značilo 10 godina rasta za manje od godinu dana. Hitno je bilo potrebno da se izgrade nova preduzeća koja stvaraju nove prednosti. Prema McKinseyu, 7 od 10 izvršnih direktora je pokrenulo veliku promenu u stvaranju vrednosti, načinu rada i procesa. (Izvor: McKinsey izveštaj).
Bliska saradnja sa našim partnerima nikada nije bilo značajnija radi bavljenja konkretnim poslovnim izazovima naših klijenata i njihovim rešavanjem..

Snagom kompanije IBM i našeg partnerskog ekosistema, u kombinaciji sa ogromnim tehnološkim portfolijom u čijem središtu je Red Hat OpenShift, pomažemo sprovođenje transformacije klijentima u Istočnoj Evropi koja im omogućava modernizaciju, predviđanje, automatizaciju i obezbeđivanje važne tehnološke infrastrukture i platforme – bez obzira u kojoj industriji su aktivni.

Tokom okruglog stola Klijenti i Poslovni partneri kompanije IBM iz Istočne Evrope danas smo objavili nekoliko primera angažovanja klijenata sa vodećim kompanijama iz regiona koje su se obratile IBM i IBM Ecoystem-u za pomoć u pronalaženju pomoći za nova digitalna rešenja:

• U Bugarskoj, Prva investiciona banka, jedna od vodećih finansijskih grupa u zemlji, okrenula se IBM bezbednosti radi povećanja njene sajber otpornosti. Banka je uvela IBM Security QRadar®, vodeće SIEM rešenje na tržištu, u kompletno IT okruženje kako bi dobila sveobuhvatnu i centralizovanu vidljivost u bezbednosne podatke banke i pomogla bezbednosnim timovima banke da detektuju, odrede prioritete i brzo odgovore na pretnje. Ovo rešenje podupire obavezu banke da implementira visokotehnološka rešenja koja obezbeđuju klijentima mogućnosti za bankarstvo sa bilo kog mesta širom sveta u bilo kom trenutku čuvajući identitete svojih klijenata. Implementaciju je izvršio poslovni partner kompanije IBM CNsys PLC.
• Platinasti IBM partner Inter-Computer Llc. je implementirao kompletno Data Warehouse rešenje kompanije IBM u MVM Démász u Mađarskoj, članicu MVM grupacije, glavnog igrača u mađarskom energetskom sistemu, kao osnovnu komponentu svog poslovnog odlučivanja. Rešenje omogućava klijentu prikupljanje podataka iz različitih izvora u jedno spremište podataka, upotrebom IBM Data Model for Energy and Utilities za sofisticiranu analitiku i podršku u donošenju odluka.
• Banca Translilvania, najveća rumunska banka u pogledu imovine, koja opslužuje preko 3 miliona klijenata, odabrala je tehnologiju IBM da obezbedi i automatizuje svoje poslovanje. Banka se oslanja na IBM Security QRadar za centralizovanu vidljivost kompletnih bezbednosnih podataka kompanije i uvide u najveće pretnje, omogućavajući banci da donese bolje odluke u svom odgovoru. Takođe, primenom rešenja IBM Guardium Data Activity Monitor mogu da prate aktivnosti baze podataka u realnom vremenu, automatizuju proveru usklađenosti i izveštavanje, kao i za otkrivanje i klasifikaciju podataka i izvora podataka. Oba rešenja implementirao je i održava poslovni partner kompanije IBM K-BusinessCom Romania.
• Takođe u Rumuniji, Black Sea Oil & Gas je nezavisna energetska kompanija sa sedištem u Rumuniji koja ima za cilj razvoj gasnih resursa na moru u skladu sa ciljem Evropske unije za nultu emisiju do 2050. Nedavno su izabrali IBM Maximo da poboljšaju bezbednost, produktivnost i pouzdanost kompanijske imovine i da bolje predvide potrebe za održavanjem. Novo rešenje će biti IBM Maximo for Oil and Gas industry koje podržava određene zahteve ove industrije umanjujući neplanirane zastoje usled kvara opreme i vreme utrošeno na održavanje. IBM-ov poslovni partner FIA Integra dobio je poverenje da sprovede implementaciju i oni su radili ruku pod ruku sa IT odeljenjem klijenta kako bi uspešno pokrenuli projekat za pet meseci.
• AIK Banka svojim klijentima u Srbiji obezbeđuje inovativne bankarske proizvode i usluge više od 40 godina. Nedavno su se udružili sa IBM-om i poslovnim partnerom IBM-a Comtrade System Integration kako bi razvili višekanalnu platformu za upravljanje poslovnim procesima za bankarske kredite za stanovništvo. Primenom IBM Business Automation Workflow rešenja, banka je povećala operativnu efikasnost, ubrzala vreme odobravanja i vreme isplate gotovine i na taj način povećala zadovoljstvo klijenata, zajedno sa automatizovanim procenama rizika i procedurama koje podržavaju njihove poslovne operacije 24/7. Sa novim rešenjem, AIK Banka je dobila pouzdanu i bezbednu platformu koja se može koristiti bilo gde, na bilo kom uređaju, sa doslednim iskustvom i postojanim podacima na svim kanalima. Rešenje je implementirao i održava ga Comtrade System Integration.
• U Sloveniji, Triglav osiguranje, jedna od vodećih osiguravajućih finansijskih grupa u Jugoistočnoj Evropi i najveća osiguravajuća kompanija u Sloveniji, odabrala je IBM Cloud Object Storage da modernizuje svoju infrastrukturu. IBM Expert Labs timu i poslovnom partneru kompanije IBM Smartls su povereni implementacija, što je rezultiralo uspešnom migracijom podataka iz EMC Centra i integraciju IBM Content Manager with Cloud Object Storage u proizvodnom okruženju bez zastoja. Novo rešenje obezbeđuje Triglavu stabilnu i robusnu skladišnu infrastrukturu omogućujući im efikasno upravljanje arhivom dokumenata i podržava buduće zahteve za proširenjem skladišnog objekta.

IBM + IBM Ecoystem = Zajednička vrednost za klijente u Istočnoj Evropi

Klijenti su u središtu misije kompanije IBM. Mi ih snabdevamo sa vodećom tehnologijom i podrškom kako bi osigurali svoj uspeh. Radeći u prvim redovima, partneri igraju ključnu ulogu u isporučivanju rešenja i aplikacija. Oni su osnovno sredstvo našeg tržišnog prisustva i rasta u regionu.

To je razlog zašto, tokom proteklih godina, dok je IBM usavršavao svoju korporativnu strategiju pokrećući poslovne promene oko dve glavne sile – otvorenog hibridnog cloud-a i AI – značajno proširio naš partnerski ekosistem novim kompetentncijama, benefitima i veštinama. Globalno nastavljamo da investiramo u naše partnere da im pomognemo i njihovim klijentima da iskoriste tržišnu priliku oko hibridnog cloud-a vrednu USD 1 bilion.

Nastavljamo da pružamo podršku partnerima jer želimo da budu

• najbolji u industriji u uvođenju hibridnog clouda i AI prisustva klijenata
• budu puni poverenja u veštine i tehničku ekspertizu koje unose u projekte klijenata
• kreiraju jedinstvena iskustva klijenata.
Zbog toga, ohrabrujemo partnere da istraže nove mogućnosti usluge kompanije IBM Client Enineering u CEE, koja se nalazi u Pragu i Varšavi. Oni mogu da rade zajedno sa našim stručnjacima na agilnom zajedničkom stvaranju IBM tehnologije i konsultantskih rešenja za klijente u Istočnoj Evropi i sve to u roku od 6-8 nedelja.
Međutim, u našem zajedničkom radu sa partnerima nije reč uvek o poslu.
Imperativ je takođe da služimo zajednici u kojoj radimo – posebno sada, u teškim vremenima rata u Ukrajini. Nedavno smo pokrenuli inicijativu kao odgovor klijentima u Ukrajini koji nam se obraćaju za hitnu pomoć u migraciji njihovih podataka na IBM Cloud za zaštitu podataka i kontinuitet poslovanja. Mnogi naši partneri širom centralne i istočne Evrope pristupaju inicijativi sa svojom tehničkom pomoći i stručnim znanjima, a mi ohrabrujemo i druge da učestvuju.

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar