Home Promo Mastercard pokreće funkcionalnost Plaćanje putem linka kroz koju firme prihvataju i primaju uplate bilo gde

Mastercard pokreće funkcionalnost Plaćanje putem linka kroz koju firme prihvataju i primaju uplate bilo gde

by bifadmin

U susret konferenciji Money 20/20 Europe, kompanija Mastercard najavljuje najnoviju platnu funkcionalnost, „Plaćanje putem linka”, iza koje stoji Aiia, evropski pionir u domenu otvorenog bankarstva. Pomoću ove funkcionalnosti, firme iz bilo koje industrije mogu da izbegnu nepotrebne korake prilikom plaćanja kreiranjem jednostavnog linka koji omogućava klijentima da izvrše uplate momentalno i u bilo kojoj prilici.

Nova platna funkcionalnost direktno je povezana sa vizijom otvorenog bankarstva kompanije Mastercard i uvođenja nove ere izbora, jednostavnosti i personalizacije na bezbedan i siguran način.

Cilj ove funkcionalnosti je da osnaži više igrača u platnom okruženju i podstakne nove slučajeve primene u industrijama počev od računovodstvenih, osiguravajućih i telekomunikacionih kompanija do plaćanja preko društvenih mreža, kod pružalaca platnih usluga i komunalnih preduzeća.

„U procesu smo transformacije načina na koji ljudi plaćaju račune. Jednostavnim linkom olakšavamo i omogućavamo bezbedno plaćanje računa u pokretu, putem bankovnog računa, bez potrebe da unosite ili pamtite platne kredencijale. Funkcionalnost “Plačanje putem linka”, daje firmama mogućnost da prihvataju i primaju uplate bilo gde i umanje frikcije tokom celog platnog procesa,“ kaže Rune Mai, suosnivač i izvršni direktor kompanije Aiia, koja je deo kompanije Mastercard.

Nova funkcionalnost pomaže da se premosti jaz između plaćanja u okviru otvorenog bankarstva i kompanija različitih delatnosti. Aiia pruža proširene opcije za prilagođavanje za plaćanja putem linka, dajući svojim klijentima priliku da izgrade i brendiraju jedno potpuno integrisano iskustvo plaćanja. Ova funkcija je već u primeni u nordijskim zemljama i očekuje se da će se pojaviti u drugim evropskim zemljama tokom 2022.

Nova funkcija kompanije Aiia je već dostupna kod vodećeg nordijskog provajdera računovodstvenih softvera, Dinero. Sada Dinero pojednostavljuje plaćanje faktura za više od 77.000 malih i srednjih preduzeća i kombinuje ih sa informacijama o računu što omogućavaju trenutno automatsko usaglašavanje faktura.
Ova funkcionalnost će biti prikazana uživo prvog dana Money 20/20 Europe 7. juna, na pozornici The Evolution Stage, pod pokroviteljstvom kompanije Mastercard.

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar