Home Promo Lidl Srbija po drugi put dobitnik sertifikata “Poslodavac partner”

Lidl Srbija po drugi put dobitnik sertifikata “Poslodavac partner”

by bifadmin

Lidl Srbija već drugu godinu zaredom dobitnik je sertifikata „Poslodavac partner“, koji dodeljuje konsultantska kuća SELECTIO, za izvrsnost u upravljanju ljudskim potencijalima. Nezavisno priznanje struke, koje se dodeljuje kompanijama na osnovu stepena razvijenosti HR praksi, potvrđuje da Lidl Srbija kontinuirano ulaže u dobrobit svojih zaposlenih, kako kroz obezbeđivanje kvalitetnih uslova rada tako i kroz stalni razvoj benefita za zaposlene.

Kompanija Lidl Srbija uspešno je završila proces sertifikacije koji obuhvata pet oblasti – strategija, regrutacija i selekcija, upravljanje učinkom, usavršavanje i odnos prema zaposlenima – i time potvrdila da dostiže visoke standarde neophodne za dobijanje ovog sertifikata. Najbolje prakse Lidl je pokazao u regrutovanju i selekciji, a posebno se ističe u sprovođenju programa stalnih obuka i usavršavanja na svim nivoima i time dokazao zbog čega se nalazi među najboljim poslodavcima na domaćem i regionalnom tržištu.

„Najvažnije nam je da se zaposleni u Lidlu osećaju kao kod kuće, te naglasak stavljamo na brigu o njihovoj sveobuhvatnoj dobrobiti i zadovoljstvu. Ovaj sertifikat nas zaista raduje, jer potvrđuje da ispunjavamo ono čemu oduvek težimo – a to je da budemo pouzdan partner svim našim koleginicama i kolegama, kao i da kreiramo dobru radnu atmosferu, vodeći računa o njihovoj motivaciji i mogućnostima permanentnog razvoja“, izjavila je Irena Tešić, rukovodilac sektora u Ljudskim resursima kompanije Lidl Srbija.

Sertifikat „Poslodavac partner“ uspostavljen je 2005. godine sa ciljem promovisanja kvalitetnog upravljanja ljudskim resursima i do sada je u procesu sertifikacije učestvovalo više od 120 organizacija. Sertifikaciju poslodavaca sprovodi konsultanska kuća SELECTIO sa dugogodišnjim iskustvom u ovoj oblasti, a novitet od ove godine jeste, da podršku u procesu u Srbiji pruža i partnerska agencija HR Xcel koja sa svojim timom aktivno pomaže kompanijama da provere kako se prakse u stvarnosti sprovode, te da organizacijama olakšaju proces analize HR sistema.

Podsećamo da je Lidl Srbija dobitnik i prestižnog sertifikata „Top Employer Serbia“ i „Top Employer Europe“, za 2022. godinu na nivou države Srbije i teritorije Evrope zajedno sa drugim Lidl zemljama, koje dodeljuje Top Employers Institute, vrednujući jasno definisane procese upravljanja ljudskim resursima koji utiču na izgradnju fer odnosa, kao i benefita koje kompanija pruža svojim zaposlenima.

Dobijena priznanja i sertifikati predstavljaju odraz posvećenog odnosa kompanije prema svojim zaposlenima, što potvrđuje činjenica da Lidlovi zaposleni imaju petodnevnu radnu nedelju i plaćen svaki minut rada, kao i posebne benefite, poput privatnog zdravstvenog osiguranja pod jednakim uslovima za sve. Kompanija Lidl Srbija nastavlja svoj rast i ekspanziju, nedavno je otvorena 61. Lidl prodavnica u Srbiji i sada Lidl tim broji više od 2.800 zaposlenih. Aktuelni otvoreni konkursi mogu se uvek pronaći na zvaničnom karijernom sajtu kompanije karijera.lidl.rs.

 

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar