Home Promo Dodeljene nagrade na Konkursu Najlepše fotografije s knjigom Arhipelaga

Dodeljene nagrade na Konkursu Najlepše fotografije s knjigom Arhipelaga

by bifadmin

Ivana Ilić Akerholm iz Trondhajma, Marija Đorđević iz Kovina, Vanja Milošević iz Beograda, Silvija Mitrović iz Beograda, Vanda Nemeš iz Novog Sada i Snežana Ćurčić iz Ivanjice dobitnice su nagrada na konkursu za najbolju fotografiju na temu Najlepše fotografije s knjigom Arhipelaga koji je nedavno raspisala Izdavačka kuća Arhipelag.

Žiri, koji su sačinjavali urednici i pisci Arhipelaga, odlučio je da pored predviđenih nagrada dodeli i nekoliko specijalnih nagrada zbog obilja fotografija koje su stigle na konkurs, a pogotovu zbog umetničkog kvaliteta fotografija, njihove ekspresivnosti i tematske raznovrsnosti.

Specijalne nagrade za fotografiju dobili su: Gordana Bidanović iz Subotice, Ljiljana Pticina iz Sombora, Jelena Vuković iz Banjaluke, Dušan Tomić iz Zemuna i Vladimir Milojković iz Londona.

Na konkurs Najlepše fotografije s knjigom Arhipelaga stiglo je preko 500 fotografija autora iz Srbije, ali i inostranstva, najviše iz Crne Gore, Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Od pristiglih fotografija veliki broj njih bili su veoma kvalitetni i zanimljivi radovi. Zbog toga su o nagradama odlučivale zaista minimalne razlike. Dobili smo značajno više kvalitetnih fotografija nego što smo prvobitno imali predviđenih nagrada.

Najbolje fotografije biće nagrađene knjigama objavljenim u izdanju Arhipelaga.

Nagrađene fotografije i odabrane fotografije iz užeg izbora Arhipelag će objaviti u partnerskim medijima, u Arhipelag magazinu, na svom sajtu, kao i na svojim nalozima na društvenim mrežama.

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar