Home Promo Finastra i Uni Systems proširuju saradnju u Evropi u cilju unapređivanja iskustva klijenata

Finastra i Uni Systems proširuju saradnju u Evropi u cilju unapređivanja iskustva klijenata

by bifadmin

Kompanije Finastra i Uni Systems su proširile svoje partnerstvo potpisivanjem ugovora o preprodaji za Fusion Essence, osnovno i digitalno rešenje kompanije Finastra za primenu u oblaku i lokalnu primenu sledeće generacije koje pruža sveobuhvatno personalizovano iskustvo digitalnog bankarstva klijentima.

Ugovorom su obuhvaćena Jadranska regija, Srednja i Jugoistočna Evropa, kao i Mediteran, a baze će biti objekti kompanije Uni Systems u Atini, Bukureštu, Barseloni i Milanu.

Novi ugovor produbljuje postojeću saradnju dve kompanije u oblastima tržišta obveznica i kapitala, rizika i plaćanja, a kompanija Uni Systems je razvila svoju internu Finastra praksu u domenima pretprodaje, prodaje i primene. Rešenje Fusion Essence kompanije Finastra omogućava pružanje personalizovanih proizvoda i besprekornih usluga vodećih na tržištu krajnjim korisnicima i tako donosi profit instituciji.

Sveobuhvatne poslovne funkcije, napredna arhitektura i rastući ekosistem ovog rešenja osiguravaju da korisnici danas obavljaju svoje poslove i omogućavaju buduće strateške inicijative. Ovo, u kombinaciji sa stručnim znanjem i uslugama podrške na terenu kompanije UniSystems će omogućiti kompaniji UniSystems da u regiju uvede jedinstveno iskustvo fokusirano na kontekst.

Kompanija Uni Systems ima više od 30 godina iskustva u osnovnim bankarskim rešenjima sa brojnim implementacijama širom Evrope. Dodatak rešenja Fusion Essence, trećeg rešenja kompanije Finastra u portfoliju kompanije Uni Systems, predstavlja prirodni nastavak posvećenosti ove kompanije bankarskom sektoru.

Konstantin Seros, direktor poslovne jedinice za bankarske i finansijske usluge u kompaniji Uni Systems izjavio je: „Ovaj novi ugovor o preprodaji sa kompanijom Finastra ističe našu posvećenost digitalnom bankarstvu na malo i komercijalnom bankarstvu sledeće generacije i označava naš prelazak na fleksibilne modele fokusirane na klijenta. Pored toga, proširuje naše mogućnosti da pružimo rešenja koja optimizuju rad bankarskih institucija i tako kreiramo jedinstveno iskustvo za njihove krajnje korisnike. Vidimo veliki potencijal u našoj saradnji sa kompanijom Finastra i nastavićemo da investiramo u tu saradnju.“

Kit Reding, Direktor odeljenja za prihode, univerzalno bankarstvo, u kompaniji Finastra je izjavio: „Naše rešenje osnovnog bankarstva, koje je dostupno i lokalno i u oblaku putem platforme Microsoft Azure, je razvijeno tako da omogući bankama da iskoriste potencijal veštačke inteligencije i analitike podataka i tako svojim klijentima pruže jedinstveno, atraktivno i hiperpersonalizovano iskustvo. Saradnja s kompanijom Uni Systems nam je već omogućila da uđemo na nova tržišta i pružimo naše ostale poslovne usluge većem broju klijenata. Uz pomoć specijalizovanih konsultanata i stručnog znanja u pružanju naših rešenja, naše prošireno partnerstvo će pomoći postojećim i novim bankama na malo u Srednjoj i Jugoistočnoj Evropi da iskoriste prednosti naprednog digitalnog sistema za osnovno bankarstvo.“

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar