Home Promo 19 IT konferencija u Beogradu okupila je najveće IT stručnjake iz Srbije i regiona

19 IT konferencija u Beogradu okupila je najveće IT stručnjake iz Srbije i regiona

by bifadmin

Slogan ovogodišnje COMING IT konferencije “IT partner – deo koji nedostaje” jasno šalje poruku kako je vreme u kom živimo kompletno zavisno od IT-ja u svakom smislu, kao i da trendovi koji dolaze u svetu novih tehnologija imaju za cilj da redifinišu načine upravljanja poslovima i povećaju konkurentnost preduzeća na tržištima.

Po 19. put, a posle dve godine pauze zbog globalne pandemije konačno uživo, kompanija COMING je priredila još jednu IT konferenciju u hotelu Crowne Plaza. Naziv ovogodišnje IT konferencije je “IT partner – deo koji nedostaje”, dok su ključne porke iste da je u svakom poslovnom okruženju IT funkcija uz izbor odgovarajućeg IT partenra pokretač dobrih inicijativa, oslonac za konkurentnost, a u današnje vreme i osnova za opstanak biznisa. Na konferenciji se govorilo o organizacionim izazovima, o mogućnosti zapošljavanja i zadržavanja prekopotrebnih IT stručnjaka, ali i o ulozi IT partnera u rešavanju ovih izazova. Konferenciju su podržali NetApp, Veeam, VMware, Check Point, Cisco, HPE – Hawlett Peckard Enterprise, Dell, F5, Flowmon i Exclusive Networks.

U uvodnoj sesiji je napravljen osvrt na holistički pristup izgradnji i unapređenju informacionog sistema i značaju IT partnera na ovom putu. Uvodna sesija je bila i svojevrsna najava za demonstraciju AGAR-a – Universal agriculture autonomous robot, poljoprivrednog robora. Ovaj projekat finansirao je Fond za inovacionu delatnost iz Pretpristupnih fondova Evropske unije i budžeta Republike Srbije sa razdela Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. Konferencija je bila prirodno mesto za demonstraciju dostignuća u domenu robotike kojima COMING kao organizator može da se pohvali.

Nakon uvodne usledile su pojedinačne sesije koje su se dešavale u 5 sala, a posetioci su ukupno mogli da prate 25 prezentacija, demonstracija, studija slučaja, kao i panel na temu “Izazovi u izgradnji IS I IT funkcije”. Teme koje su okupile najviše zainteresovanih su svakako DevOps je mrtav, živeo DevOps!, Izazovi migracije na mikroservisnu arhitekturu, ComDoc – rešenje za upravljanje poslovnom dokumentacijom i e-fakturama, NetSecOps – zavirite u budućnost, Analitika u svim odlukama – Power BI za svaku kompaniju i svakako Microsoft 365 – Modern workspace segment. Preko 500 posetilaca je u vreme pauza moglo da uživa i u sajmu “Vodeće tehnologije u poslovanju”.

Medijski sponzor konferencije, časopis Business&IT, koji je dostupan u besplatnom izdanju (najnoviji broj se očekuje tokom novembra) na Home page – Business&IT (businessandit.rs) je prvi put predstavio svoje oktobarsko izdanje. Tradicionalno, časopis prati teme koje su predstavljene na konferenciji.

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar