Home Promo Kompanija MTU Aero Engines otvorila svoj novi objekat za održavanje, popravku i remont u Srbiji

Kompanija MTU Aero Engines otvorila svoj novi objekat za održavanje, popravku i remont u Srbiji

by bifadmin

Kompanija MTU Maintenance Serbia zvanično je otvorila novi objekat u Novoj Pazovi, blizu Beograda. Svečanost je održana u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Pored njega, svečanosti su prisustvovali i ambasadorka Nemačke u Srbiji Anke Konrad, kao i predstavnici vazduhoplovne industrije.

MTU Maintenance Serbia d.o.o. je zavisno društvo u potpunom vlasništvu kompanije MTU, vodećeg proizvođača motora i jednog od najvećih globalnih pružalaca usluga održavanja vazduhoplovnih motora. Objekat u Novoj Pazovi će postati vitalni deo globalne mreže za održavanje kompanije MTU i u njemu će se vršiti popravke delova motora. Zahvaljujući svojim specifičnim i visokotehnološkim kompetencijama, kompanija MTU Serbia će značajno proširiti mrežu popravke delova kompanije MTU.

„Kada gigant poput kompanije MTU proširi kapacitete i otvori novi objekat, to onda znači da se i naša Srbija menja i da se brzo i nezaustavljivo razvija. Ovo je jedna od najznačajnijih nemačkih investicija u našoj zemlji i zahvalan sam nemačkim prijateljima koji su prepoznali značaj sigurnog investicionog i poslovnog okruženja koje imaju ovde, a mi ćemo nastaviti još više da radimo na razvoju svetskih standarda u pogledu uslova poslovanja, koji su neophodni velikim kompanijama poput MTU i koje to svakako zaslužuju. Poverenje koje nam ukazuju nemački investitori biće opravdano još predanijim radom sa naše strane, kako bismo zajedno nizali uspehe u predstojećem periodu, izjavio je Aleksandar Vučić, predsednik Srbije.

„Dodatni kapaciteti održavanja, popravke i remonta u Srbiji će poboljšati našu snažnu i fleksibilnu mrežu i povećati našu sposobnost da ponudimo konkurentne usluge na globalnom tržištu. Baš kao i kod naših drugih objekata, klijenti mogu da računaju na konstantno visok kvalitet i pouzdanost koju pružamo“, navodi Mihael Šrajg, glavni programski direktor kompanije MTU Aero Engines. „Izuzetno cenimo sjajnu podršku i partnerstvo Vlade Srbije. To nam je omogućilo da završimo izgradnju uz izuzetno brz tempo, na korist naših klijenata i partnera,“ istakao je Mihael Šrajg.

Princip „Popravka je uvek bolja od zamene“ je nešto na čemu se zasniva filozofija održavanja kompanije MTU. Popravka delova smanjuje troškove održavanja, popravke i remonta i pomaže u obnovi skupih delova motora. To je ključno u okolnostima opterećenih globalnih lanaca snabdevanja u vazduhoplovnom sektoru. Pored toga, popravka delova značajno doprinosi održivosti. U poređenju s proizvodnjom novih komponenti, popravka delova štedi do 80% resursa poput sirovina, energije i troškova proizvodnje.

Površina novog objekta je oko 39.000 m2, a broj članova tima će rasti narednih godina, a trenutno je planirano povećanje broja zaposlenih na više od 400. U cilju što bolje pripreme zaposlenih, kompanija MTU je zajedno sa Ministarstvom prosvete Republike Srbije ojačala kapacitete Vazduhoplovne akademije u Beogradu kako bi ona bila vodeći centar za obuku kada je reč o zanimanjima u vazduhoplovstvu. Prvi specijalisti kompanije MTU Maintenance Serbia su već završili obuku. Štaviše, oni trenutno pohađaju intenzivnu obuku na samom radnom mestu na lokacijama kompanije MTU u Nemačkoj i Poljskoj.

Novi objekat je zvanično predat kompaniji MTU Maintenance Serbia u junu 2022. godine, a u julu iste godine su zaposleni počeli s radom u njemu. U toku su završne instalacije i probe najsavremenijih mašina. Kompanija MTU planira da počne sa radom na novoj lokaciji u decembru 2022. godine, samo 17 meseci nakon početka izgradnje.

 

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar