Home Promo Carlsberg podstakao studente da primene svoje znanje u pivari Čelarevo

Carlsberg podstakao studente da primene svoje znanje u pivari Čelarevo

by bifadmin

Kompanija Carlsberg Srbija organizovala je Case Study Show, projekat u okviru kog su studenti završnih godina Tehnološkog i Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu imali priliku da grupnim radom svoje znanje primene na realne problemske situacije u proizvodnom pogonu pivare u Čelarevu.

„Ovo je od izuzetnog značaja i za fakultet i za kompaniju Carlsberg. Studenti su imali priliku da primene svoja znanja sa tehnologije piva u praksi. Već dugi niz godina sarađujemo sa kompanijom Carlsberg i ovo je samo još jedan u nizu divnih projekata koji smo realizovali”, izjavila je Jelena Pejin, profesorka na Tehnološkom fakultetu.

boravkom u pivari, studenti su, uz podršku zaposlenih u proizvodnji, rešavali problem eliminisanja mlečno-kiselih bakterija iz fermentisanog piva. Izazovu se prepustilo šest takmičarskih grupa, koje su svoje završne prezentacije rešenja izložili na Tehnološkom fakultetu.

„Čestitam pobednicima i svim ekipama na izuzetnom trudu, motivaciji i učešću u ovom projektu. Na ovaj način su pokazali da je za veoma kratko vreme moguće ući u samu srž veoma kompleksnih problema.

Kompanija Carlsberg Srbija je oduvek imala za cilj razvoj budućih stručnjaka. Kroz ovaj projekat smo želeli da pokažemo ovim mladim ljudima deo tog puta, a nadamo se da smo u tome i uspeli”, izjavila je Maja Blažić, menadžerka primarne proizvodnje i koordinator projekta.

Pobednici takmičenja, tim koji su činili Hristina Radović i Lenka Grubač sa Tehnološkog fakulteta i Radovan Bubić sa Fakulteta Tehničkih nauka, oduševio je žiri svojim rešenjem izazovnog problema, ali i prezentacionim sposobnostima.

„Pre svega bismo istakli da nam je timski rad bio veoma značajan, s obzirom da na fakultetu nismo imali prilike da radimo u timu. Bilo je intresantno jer nikada ranije nismo imali prilike da radimo direktno sa industrijom i realnim problemima sa kojima se ona susreće. Utisci iz fabrike su krajnje pozitivni, svidela nam se atmosfera među zaposlenima i činjenica da ima dosta mladih zaposlenih koji su zaista učinili da se osećamo kao deo tima. Za nas je ovo bilo izuzetno važno i korisno iskustvo jer smo naučili da sarađujemo kao kolege i rešimo svaki izazov”, izjavili su članovi pobedničkog tima.
Svi takmičari su dobili poziv da se prijave za stručnu praksu, a neki od njih će dobiti priliku da unaprede i usavrše svoje znanje u kompaniji Carlsberg, dok je pobednički tim dobio vrednu nagradu u vidu putovanja u Vareze, gde će sa ekspertima iz oblasti proizvodnje piva posetiti Carlsberg pivaru i obići znamenitosti jednog od najlepših delova Italije.

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar