Home Promo Mladi oduševili svojim idejama na prvom Payten hakatonu!

Mladi oduševili svojim idejama na prvom Payten hakatonu!

by bifadmin

Proglašenjem pobednika u Muzeju nauke i tehnike završen je prvi hakaton koji je organizovala kompanija Payten, regionalni IT lider u oblasti bezgotovinskih plaćanja i član ASEE grupe. Od ukupno 12 ekipa, najbolje plasirano rešenje za razvoj aplikacije za Android POS kreirao je tim ,,Sputnik”, u čijem sastavu su bili Stefan Milosavljević, Cvijetin Mlađenović i Marko Đorđić i koji su osvojili 4.000 evra.

Drugoplasirana ekipa ,,Srećan kraj”, koju su činili Stevan Adžić, Miloš Kecojević, Stefan Branković, Mateja Milojević i Dušan Todorović, dobila je 2.000 evra, dok je trećeplasirani tim ,,Elev4tor” u sastavu Stefan Savić, Mia Vučinić, Teodora Glišić, Ognjen Perović osvojio 1.000 evra.

– Imali smo dobru ideju sa tehničke strane. Problem nam je bio biznis plan, tako da nam je pomoć mentora mnogo značila. Uz njihove stručne savete smo prevazišli probleme.

Ovo je bio prvi hakaton na kom smo zajedno učestvovali kao tim i sigurno ćemo se ponovo takmičiti u istom sastavu. Zahvaljujemo još jednom mentorima i organizatorima na ovom fantastičnom iskustvu – izjavili su članovi pobedničkog tima ,,Sputnik”.

Svi članovi žirija izrazili su svoje oduševljenje kvalitetom prezentovanih radova, inspiracijom prijavljenih takmičara i svemu što su učesnici uspeli da urade za samo dva dana.

– Iznenađen sam kvalitetom ekipa i znanjem ovih mladih ljudi! Jedva čekam da počnu da rade. Imali smo nekoliko kriterijuma koje smo koristili prilikom ocenjivanja idejnih rešenja, od kojih bih izdvojio mogućnost korišćenja aplikacije kod više trgovaca, korisničko iskustvo, kao i način prezentacije. Tri ekipe su odmah ostavile najjači utisak kod svih članova žirija – rekao je Nenad Subotić, Group Sales Director kompanije Payten i predsednik žirija.

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar