Home Promo STADA globalno rangirana među prvih 10% farmaceutskih kompanija u oblasti održivog razvoja

STADA globalno rangirana među prvih 10% farmaceutskih kompanija u oblasti održivog razvoja

by bifadmin

STADA Grupa nastavlja da snažno napreduje u ostvarenju svoje vizije održivog razvoja, što je nedavno potvrđeno i nezavisnom procenom. Na osnovu sveobuhvatnog okvira više od 70 indikatora upravljanja, vodeća organizacija za merenje rejtinga u oblasti zaštite životne sredine, socijalne politike i odgovornog upravljanja (ESG) Sustainalytics objavila je dodatno unapređenje Stadinog rejtinga u pogledu rizika u oblasti ESG-a u decembru 2022.

Unapređen rejting rangira STADA Grupu među prvih 10% od više od 1.000 farmaceutskih kompanija koje Sustainalytics ocenjuje na globalnom nivou u pogledu ESG rizika. Osim toga, STADA se plasirala u gornju trećinu više od 15.000 globalnih kompanija koje ocenjuje Sustainalytics.

Unapređenje STADA rejtinga u oblasti ESG-a usledilo je nedugo nakon što je Grupa po prvi put objavila globalni Izveštaj o održivom razvoju, u kom na više od 140 stranica detaljno navodi aktivnosti koje STADA preduzima širom sveta ne bi li napravila pozitivan uticaj na ljude i njihovo zdravlje, ekonomiju i životnu sredinu.

„Posvećenost STADA Grupe održivom razvoju proističe iz naše svrhe da brinemo o zdravlju ljudi kao pouzdan partner. Ono što je važno jeste naše stalno nastojanje da se unapređujemo i radimo stvari bolje za sebe, za naše kupce, za naše partnere, za društvo, i za planetu,” naveo je generalni direktor STADA Grupe Peter Goldšmit (Peter Goldschmidt).

U svom prvom globalnom Izveštaju o održivom razvoju, STADA detaljno navodi brojne inicijative za podršku ciljevima održivog razvoja Ujedinjenih nacija, kojima je Grupa posvećena kao član Globalnog dogovora Ujedinjenih nacija od 2021. godine.

Kompanija se u svom Izveštaju o održivom razvoju za 2021. javno obavezala na da će smanjiti emisiju ugljen-dioksida za 42% između 2020. i 2030. godine, smanjivanjem emisije gasova staklene bašte od 2020. do 2021. za 13%. Kao „svetionik“ projekat, STADA je nedavno završila instalaciju fotonaponskih jedinica u dva proizvodna pogona Grupe u Vijetnamu.

Ovakve inicijative održivog razvoja globalno implementira STADA tim, u kojem se nude iste prilike svima. To ohrabruje svakog zaposlenog da iskoristi svoju jedinstvenost, koju STADA vidi kao recept za uspeh u svojoj kulturi rasta. STADA globalna „porodica“ broji više od 13.000 zaposlenih u više od 50 zemalja. Više od polovine – 52% – menadžerskih pozicija u STADA Grupi zauzimaju žene. Osim toga, milenijalci čine nešto više od 51% svih zaposlenih.

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar