Home Promo U JAT Tehnici obeležen napredak u prvoj konverziji Boinga 767 u Evropi

U JAT Tehnici obeležen napredak u prvoj konverziji Boinga 767 u Evropi

by bifadmin

“Avia Prime Grupacija”, jedna od vodećih organizacija za održavanje vazduhoplova u Evropi, koju sačinjavaju tri eminentne kompanije uključujući i “JAT Tehniku”, organizovala je svečanost povodom obeležavanja spektakularnog postignuća u konverziji Boeing 767-300 koja se prvi put obavlja u Evropi.

Svečanost je upriličena u pogonu “JAT Tehnike”, hangaru broj dva, jednom od najvećih postojenja ove vrste u jugoistočnoj Evropi, u kome se izvode radovi na konverziji ovog širokotrupnog aviona, u saradnji sa „Izraelskom avio-industrijom“.
U toku ceremonije, predstavnici “Avia Prajma”, “Izraelske avio-industrije”, “Challenge Air”-a, te ambasadori Izraela, Poljske i Češke u Srbiji, simbolično su “zasekli” trup aviona, nakon čega je uz pomoć čeličnog krana uklonjen isečeni deo trupa i otkriven otvor za nova teretna vrata.

Svečanosti su prisustvovali visoki državni zvaničnici, članovi diplomatskog kora, partneri kompanije iz regije i sveta, kao i članovi srpske akademske zajednice.

U prigodnim govorima gostima su se obratili glavni izvršni direktor “Avia Prime Grupe”, Piotr Kaczor koji je izjavio da je “Avia Prime” grupa sa ovim značajan korakom i napretkom uspešno ušla na tržište konverzije širokotrupnih aviona čime je obeležen početak nove ere za grupaciju.

Izraelski ambasador u Srbiji, Jahel Vilan je izjavio da je vrlo ponosan na prvu konverziju na evropskom tlu i na dolazak “Izraelske avio-industrije” u Srbiju, koja je vodeća kompanija u svetu.

Poljski ambasador u Srbiji, Rafal Perl, izjavio je da je Beograd postao prvo postrojenje u ovom delu sveta koje pruža ovu vrstu usluge. Kazao je i da je zadovoljan što danas proslavljamo ne samo otvaranje novog poglavlja u istoriji kompanije i proširenje postrojenja u Srbiji, već i nove investicije i nova radna mesta.

Shmuel Kuzi, izvršni podpredsednik i glavni menadžer vazduhoplovne divizije “Izraelske avio-industrije” je rekao da je ovo mesto jedinstveno i da ga zato ceni, jer video dobro obavljen posao, ali da dolazi još veći izazov jer je njegov sledeći cilj još veći širokotrupni avion.”

Ovaj centar imam ogroman kapacitet, budeći da se nalazi na središtu avio puteva iz Evrope ka bliskom istoku, da pruži adekvatan servis u kargo sektoru po komparativnim cenama zaineresovanim avio kompanijama, te na taj način doprinese razvoju ovog segmenta avio industrije u Srbiji i regionu.

Ovo je samo prvi u nizu koraka u razvoju ovog segmenta, budući da se očekuje prilagođavanje i drugih tipova širokotrupnih aviona kargo sektoru.

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar