Home Promo Galenika za pet godina udvostručila prodaju

Galenika za pet godina udvostručila prodaju

by bifadmin

U poslednjih pet godina, od kada je Galenika deo jedne od najvećih farmaceutskih kompanija u Južnoj Americi, brazilske NC Grupe, udvostručen je obim prodaje i izvoza, proizvodnja je uvećana za 22 odsto, registrovano je 146 novih proizvoda i ostveren transfer tehnologije za izradu pet generičkih lekova poslednje generacije.

Najznačajniji deo ovih rezultata postignut je prošle godine, kada je nivo prodaje u Srbiji uvećan za 21 procenat, plasman na tržišta regiona veći je 26 a na međunarodnim tržištima za 35 odsto, dok je proizvodnja u samoj fabrici u odnosu na prethodnu 2021. veća za šest procenata. To je na predstavljanju rezultata rada Galenike saopštio Nenad Burazor, menadžer prodaje u toj kompaniji i za naredne dve godine najavio 35 miliona evra novih ulaganja u razvoj tehnologije, proizvodne i magacinske kapacitete.

– Po tržišnom učešću u Srbiji, Galenika je na stabilnom drugom mestu, ima 30 brendova na liderskim pozicijama a jača i svoju ulogu na globalnom planu. Pored Mađarske, gde je otvoreno prvo predstavništvo u Evropskoj uniji, prošle godine počela su sa radom i u Hrvatskoj i Sloveniji. Izvoz se realizuje osim u regionu i na 15 međunarodnih tržišta u EU, na Bliskom Istoku i Africi – rekao je Burazor.

On je istakao da su u ovim globalnim kretanjima, od posebne važnosti dalje investicije u digitalizaciju kako bi se povećala poslovna efikasnost. Taj proces je već znatno uznapredovao uvođenjem najnaprednijeg softvera za planiranje upravljanja materijalima, proizvodnjom i za fleksibilnost poslovanja u lancu snabdevanja.

– Kompanija dosta ulaže i u procese edukacije i inovacije, pa je samo u prošloj godini organizovala obuke za 8.000 apotekara, za komunikaciju sa njima razvila je sopstvenu Galiverse onlajn aplikaciju i pokrenula je prvi stručni kvartalni časopis za lekare na maternjem jeziku, Galenika Medical Journal. Za više od 3.400 zdravstvenih radnika u Srbiji organizovali smo 119 stručnih medicinskih događaja, donirali smo medicinsku opremu za 17 a lekova za 105 zdravstvenih ustanova – objasnio je Nenad Burazor.

Naglašava da je kompanije posebno aktivna u procesima zaštite životne sredine, jer je pokrenula niz projekata kojima se smanjuje potrošnja prirodnih resursa. Tako je u odnosu na 2021. godinu smanjena količina otpada iz proizvodnje za 38 odsto dok je za četvrtinu niža emisija ugljen dioksida.

 

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar