Home Promo Osiguranje kao preventiva za budućnost

Osiguranje kao preventiva za budućnost

by bifadmin

Podrška, transparentnost, razumevanje, slušanje i srce – sve su to reči kojima su kratko učesnici panela Pratite trend – budite osigurani u okviru 30. jubilarnog Kopaonik biznis foruma definisali osiguranje.

„Naš posao je poverenje između klijenata i osiguravajućeg duštva. Nemamo opipljiv proizvod, mi prodajemo obećanje kroz ugovor koje se realizuje kad se desi osigurani slučaj. Kad se u tom procesu oseti emocija i srce, kada klijenti kroz emotivni pristup osete da im nudimo ono što im treba, a ne ono što mi mislimo da im je potrebno, onda ćemo lakše doći do njihovog razuma i racionalne odluke“, opisao je Dragan Filipović, predsednik IO Generali osiguranja.

Prošla godina je, prema rečima Filipovića, bila izuzetno teška za kompletnu industriju osiguranja.

„Bila je to godina inflacije, koja je rasla, a prihodi nisu išli u korak sa tim. Naša zemlja je poznata po tome da ne postoji visoka svest o osiguranju. Ipak, prošle godine, prvi put smo svi zajedno ostvarili milijardu evra ukupne premije, što je velika i dobra stvar, ali je daleko manje od Hrvatske i Slovenije koje imaju duplo i tri puta više premije po glavi stanovnika“, naglasio je Filipović i dodao da veruje da će ova godina biti bolja nego prethodna, da će se, ukoliko se ostvare predviđanja koja su se mogla čuti tokom Kopaonik biznis forumu, inflacija prepolovi na sedam, osam odsto, a da do sredine sledeće bude četiri, pet, sve vratiti na staro.

U toku kovid krize životno i zdravstveno osiguranje pokazali su trend rasta, ali čim je kovid prošao sve se vratilo na staro – da se više razmišlja o sadašnjosti, a ne o budućnosti.

„Na nama osiguravačima je da ispričamo priču koje su prednosti, zašto je bitna preventiva i koliko je značajno ublažavanje i saniranje posledica koje određeni događaj može da donese. Naša je odgovornost i obaveza da priđemo klijentima srcem i predstavimo šta sve možemo za njih da učinimo“.

Pored Dragana Filipovića, predsednika IO Generali osiguranja, na tradicionalnom panelu na temu osiguranja učestvovali su i Ivana Soković, predsednica IO Dunav osiguranja, Zoran Blagojević, predsednik IO Wiener Stadtische osiguranje, a moderator je bila Nataša Petrović Tomić, profesorka na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu.
Specijalni gost panela bio je Milan Marić, popularni glumac.

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar