Home Promo Triglav Osiguranje povećalo ukupnu premiju u 2022. za 15 odsto

Triglav Osiguranje povećalo ukupnu premiju u 2022. za 15 odsto

by bifadmin

Triglav Osiguranje, Beograd povećalo je ukupnu premiju u 2022. godini za 15 odsto u odnosu na 2021. godinu, na iznos od 80 miliona evra.

Premija u životnim osiguranjima je opala za 6 odsto, dok je u neživotnim osiguranjima nastavila sa rastom za 18 odsto. U prvih devet meseci 2022. godine Društvo je zadržalo svoje tržišno učešće na 7,3 odsto i peto mesto na visoko koncentrisanom srpskom tržištu, na kojem posluje 16 osiguravajućih društava. Rast premije Triglav Osiguranja, Beograd bio je veći od rasta tržišta osiguranja u Srbiji.

„Uprkos inflatornim pritiscima, prilagođavanjem modela poslovanja izmenjenom i izazovnom poslovnom okruženju, obezbedili smo kontinuiran i stabilan rast. Triglav Osiguranje a.d.o. Beograd prvi put je kraj jedne poslovne godine dočekalo sa tržišnim učešćem većim od 7%, zahvaljujući posvećenosti svih zaposlenih i stečenom poverenju klijenata, koji su prepoznali kompaniju kao sigurnog partnera i u ovim neizvesnim vremenima“ – istakao je dr Dragan Marković, predsednik Izvršnog odbora Triglav Osiguranja a.d.o. Beograd.

Triglav osiguranje je inače deo Grupe Triglav, jedne od najvećih osiguravajuće-finansijskih grupacija u jugoistočnoj Evropi.

Grupa Triglav povećala prihode za 10 odsto

Nadzorni odbor Zavarovalnice Triglav potvrdio je revidirani godišnji izveštaj Grupe Triglav i matičnog društva za 2022. godinu. Grupa je u prošloj godini uspešno poslovala u zahtevnim okolnostima i zadržala finansijsku stabilnost i vodeću tržišnu poziciju u regiji. Ukupni prihodi u iznosu od 1.599,3 miliona eura veći su za 10 odsto u odnosu na prethodnu godinu, od čega je obračunata bruto premija osiguranja iznosila 1.479,6 miliona eura ili 9 odsto više nego u 2021. Grupa je u prošloj godini ostvarila 134,5 miliona eura dobiti pre oporezivanja, što znači povećanje od 1 posto u odnosu na prethodnu godinu. Uprava i Nadzorni odbor Zavarovalnice Triglav će ovogodišnjoj skupštini deoničara predložiti isplatu dividende u iznosu od 2,50 eura bruto po deonici ili u ukupnom iznosu od 56,8 miliona eura, što predstavlja nešto više od 50 posto neto dobiti Grupe Triglav za 2022. godinu.

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar