Home Promo USAID i Beogradska otvorena škola slave sva lica aktivizma

USAID i Beogradska otvorena škola slave sva lica aktivizma

by bifadmin

Beogradska otvorena škola (BOŠ) i Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID) organizovali su događaj pod nazivom „Sva lica aktivizma“ kako bi proslavili brojne inicijative koje su realizovane u proteklih pet godina u okviru projekta „Aktivni građani – bolje društvo“.

„Građani su srećni kada vide šta organizacije civilnog društva čine za zajednicu i zbog toga žele da im se pridruže. Oni shvataju da su organizacije civilnog društva stvorene kako bi rešavale realne probleme i izazove, kao što su nedostatak parkova za decu ili čist vazduh“, istakao je Dejvid Kahrman, direktor za komunikacije pri misiji USAID-a.

Kroz finansijsku i mentorsku podršku, organizacije civilnog društva širom Srbije aktivno su uključivale građane u stvaranju pozitivnih promena i isticanju važnosti udruživanja, istrajnosti, podrške i mobilizacije zajednice.

„Tokom četiri i po godine trajanja projekta imali smo priliku da sarađujemo sa mnogim novim organizacijama i novim ljudima, što je od velike važnosti za civilno društvo – da se vidi da se u mnogim gradovima ipak aktiviraju građani. Zahvaljujući njihovim aktivnostima, pokrenula su se 32 grada u Srbiji“, napomenula je Marija Todorović, koordinatorka projekta „Aktivni građani – bolje društvo“.

„Malim organizacijama je veoma značajna podrška koju dobijaju na početku svog rada, kada nemaju puno iskustva. Važno je da osete podstrek, jer tada lakše steknu poverenje u svojim zajednicama i brže mogu da zagovaraju promene“, istakao je Oliver Aleksić iz ogranizacije Mladi poljoprivrednici Srbije, koja je na početku svog delovanja dobila podršku upravo na ovom projektu.

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar