Home Promo Internacionalna platforma za faktoring grupe Intesa Sanpaolo dostupna u Srbiji

Internacionalna platforma za faktoring grupe Intesa Sanpaolo dostupna u Srbiji

by bifadmin

Banca Intesa na tržište Srbije uvela je Confirming, digitalnu platformu za faktoring matične, međunarodne bankarske grupacije Intesa Sanpaolo.

Nova platforma, koja predstavlja jedinstveno rešenje za finansiranje međunarodnog lanca snabdevanja, dobavljačima (izvoznicima) koji posluju u Italiji, Rumuniji, Mađarskoj, Slovačkoj, Sloveniji, Albaniji i Srbiji omogućiće onlajn povezivanje i prodaju potraživanja prema kupcima koji se nalaze u pomenutim zemljama bez regresne osnove, dok će u narednom periodu sistem biti proširen i na Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu. Ove zemlje, koje posluju u okviru Divizije međunarodnih banaka članica (ISBD) Intesa Sanpaolo grupe, uvode platformu nakon Italije, u kojoj ovaj sistem u uspešno funkcioniše sa više od 3,000 aktivnih kompanija.

Digitalna Confirming platforma optimizuje upravljanje likvidnošću za kupce i osigurava brze isplate dobavljačima, čime se troškovi usled kašnjenja smanjuju za obe strane, a rizik neplaćanja je eliminisan. U isto vreme, banka postaje partner u lancu snabdevanja, što podiže nivo poverenja i za kupce i za dobavljače.

„Uvođenjem Confirming platforme na tržište Srbije, Banca Intesa pruža mogućnost svojim klijentima koji se bave izvozom da brzo, efikasno i bez potrebe potpisivanja dodatne dokumentacije digitalno prodaju međunarodna potraživanja od ino-kupaca i na taj način iskoriste prednosti ubrzanja novčanog toka i ostvare finansiranje bez dodatnih obaveza prema banci. S druge strane, klijenti koji se bave uvozom moći će da preko platforme svojim ino-dobavljačima prodaju potraživanja bez prava na regres i tako ostvare povoljnije uslove za nabavke i potencijalno prošire obim sradnje sa svojim partnerima. U uslovima velikog pritiska na globalne lance snabdevanja, mi jačamo regionalnu povezanost kupaca i dobavljača, pružajući podršku izvozno-uvozno orijentisanoj privredi koja ima kapacitet da doprinese povećanju ekonomske aktivnosti u našoj zemlji“, izjavio je Predrag Milenović, direktor Divizije za poslovanje sa privredom i član Izvršnog odbora Banca Intesa.

„Posvećeni smo pružanju podrške razvoju poslovanja klijenata i pristupanju novim poslovnim prilikama na tržištima centralne i jugoistočne Evrope na kojima smo prisutni,“ rekao je Đuzepe Feraro, direktor Sektora za privredu i MSP ISBD. „U skladu sa novom dimenzijom međunarodnog poslovanja, Confirming omogućava nesmetane transakcije i unapređuje ulogu međunarodnih lanaca vrednosti u kojima velika i mala preduzeća imaju ključne uloge u podržavanju ekonomije“.

Zahvaljujući uvođenju Confirming platforme na dodatna tržišta, Banca Intesa postaje važan partner u međuregionalnom komercijalnom lancu vrednosti, od čega će svi njeni klijenti imati direktnu korist.

 

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar