Home Promo 400 dece iz 22 zemlje je posetilo Austriju

400 dece iz 22 zemlje je posetilo Austriju

by bifadmin

 

Wiener Städtische Versicherungsverein je ugostilo četiristo dece iz Centralne i Istočne Evrope u VIG Kids kampovima u Austriji.

Oko četiristo dece iz dvadeset dve evropske zemlje, a među njima i trideset troje mališana iz Srbije, nedavno je provelo dve nedelje letnjih praznika u tri VIG Kids kampa – Vienna-Strebersdorf, St. Michael im Lungau u Salzburgu i Seeboden-Carinthia.

„Oduševljeni smo što su VIG Kids kampovi ponovo aktivni ove godine, nakon pauze od tri godine zbog koronavirusa! Pozivanje dece naših kolega u Austriju iz skoro pedeset kompanija je projekat koji radimo punog srca – želimo da ih upoznamo sa vrednostima naše osiguravajuće grupe – a to su, solidarnost, međusobno razumevanje i društvena odgovornost, a na zanimljiv način i kroz igru budući da su mladi. Uvek je fascinantno videti kako deca iz različitih zemalja, uprkos jezičkoj barijeri, veoma brzo stiču prijateljstva i približavaju se jedni drugima. To pokazuje da uvek postoji način da jedni druge razumemo“, kaže Robert Lasshofer, predsednik borda Wiener Städtische Versicherungsverein, objašnjavajući motive ove izvanredne društvene kampanje.

Međugeneracijski susreti

Uzbudljivo i ispunjeno vreme imala su deca iz svih zemalja (uključujući i Rumuniju, Poljsku, Albaniju, Slovačku, Makedoniju, Srbiju, Gruziju, Tursku…) upoznajući tokom poslednje dve nedelje veličanstvene predele Austrije. Obilazak planina i glečera, putovanja i otkrivanja jezera, kao i pećina sa prirodnim formacijama od soli i minerala, razgledanje Beča, Salzburga i Klagenfurta bile su samo neke od brojnih atraktivnih lokacija u programu VIG Kids kampova. Takođe, deca su posetila domove za stare i oduševila ih svojim narodnim igrama, ali i modernim plesnim, vokalnim i akrobatskim nastupima.

“Kako želim da poboljšam svet”

Da bi učestvovala u VIG Kids kampovima, najveća međunarodna austrijska grupa za osiguranje na početku godine objavila je foto takmičenje za decu od devet do trinaest godina pod sloganom „Kako želim da poboljšam svet“. Zainteresovana deca zaposlenih su se prijavila a najkreativniji radovi nagrađeni su pozivom mladim autorima da budu gosti VIG Kids kampova 2023, koji su održani jedanaesti put ove godine.

Wiener Städtische Versicherungsverein je glavni akcionar holding kompanije Vienna Insurance Group (VIG) kojoj pripada i domaće Wiener Städtische osiguranje. Wiener Städtische Versicherungsverein podržava VIG u kulturnim i društvenim pitanjima. Pri tome pridaje veliki značaj prekograničnoj razmeni sa onim zemljama Centralne i Istočne Evrope u kojima je VIG aktivna. U okviru saradnji i inicijativa, društveno odgovorne aktivnosti, koje između ostalog stvaraju prostor i slobodu za lični i kulturni razvoj, se ciljano podržavaju.

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar