Home Promo Intesa Sanpaolo prva u Evropi u pogledu odnosa sa investitorima

Intesa Sanpaolo prva u Evropi u pogledu odnosa sa investitorima

by bifadmin

Intesa Sanpaolo, međunarodna bankarska grupacija u čijem sastavu posluje Banca Intesa, potvrdila je prvo mesto u Evropi u pogledu odnosa sa institucionalnim investitorima i finansijskim analitičarima, kao i ESG aspekata na rang listi specijalizovane istraživačke kompanije Institutional Investor za 2023. godinu.

Karlo Mesina, generalni i izvršni direktor Intesa Sanpaolo, proglašen je za najboljeg izvršnog direktora u bankarskom sektoru u Evropi po šesti put od kada je pre osam godina uvedena rang lista na osnovu glasova institucionalnih investitora i finansijskih analitičara.

Upravni odbor Intesa Sanpaolo zauzeo je po drugi put prvo mesto među evropskim bankama na novoj rang listi uvedenoj prošle godine. Stefano Del Punta je najbolji finansijski direktor već sedmu godinu; tim za odnose sa investitorima, na čijem su čelu Marko Delfrate i Andrea Tamanjini, najuspešniji je po šesti put, a Marko Delfrate je prvi na rang listi stručnjaka za odnose sa investitorima već šestu godinu.

„Kontinuirano priznanje finansijske zajednice, koja nas je još jednom svrstala u sam vrh Evrope, je izvor velikog ponosa za sve u Intesa Sanpaolo. Investitori i analitičari cene našu sposobnost da ostvarimo snažne i održive rezultate i realizujemo inovativne projekte koji kreiraju i distribuiraju značajnu vrednost, kao i našu izuzetnu posvećenost ESG temama. Sve ovo je rezultat jasne vizije, veoma snažnog i kohezivnog menadžment tima i posvećenosti naših 100.000 zaposlenih, kojima upućujem najdublju zahvalnost. Verujemo da su transparentnost i odgovorna finansijska komunikacija ključni deo stalnog dijaloga sa svim zainteresovanim stranama,“ izjavio je Karlo Mesina.

Institutional Investor je nezavisna istraživačka kompanija koja posluje već 50 godina, a njene nagrade zasnovane su na opsežnoj anketi sprovedenoj među više od 1.600 institucionalnih investitora i finansijskih analitičara.

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar