Home Promo Bosch u Srbiji oformio inženjerski centar

Bosch u Srbiji oformio inženjerski centar

by bifadmin

Kao deo globalne mreže inženjerskih centara, Bosch u Srbiji je nedavno oformio inženjerski centar u kojem na različitim inovativnim projektima fokusiranim na razvoj softverskih rešenja za mobilnost trenutno radi oko 50 softver i hardver inženjera.

Vizija Inženjerskog centra je oblikovanje nove ere mobilnosti kroz integrisana rešenja koja su bezbedna i održiva, sa krajnjim ciljem da se razvijaju tehnologije koje vožnju čine sigurnijom.

Fokus Inženjerskog centra je razvoj softverskih rešenja u domenu povezanih tehnologija koje se koriste u automobilskoj industriji, npr. u softverski definisanim vozilima (Software Define Vehicle), navigaciji, autonomnoj vožnji, infotejment (infotainment) sistemima za vozače itd. Portfolio Inženjerskog centra trenutno obuhvata razvoj mobilnih aplikacija, embedded softvera i cloud platformi, kao i DevOps i korisničku podršku.

„Razvoj Bosch IT sektora u Srbiji koji smo započeli 2015. godine, sada nastavljamo formiranjem inženjerskog centra kao partnera za nova rešenja u automobilskoj industriji u okviru Bosch Mobility sektora, ali i šire. Sa sjajnim timom talentovanih inženjera koji blisko sarađuju sa drugim Bosch lokacijama i klijentima iz celog sveta, iz Beograda ćemo doprinositi razvoju proizvoda i usluga u oblastima autonomne vožnje, električne mobilnosti i IoT-a“, izjavila je Jovanka Jovanović, generalna direktorka i predstavnica Bosch Grupe u Srbiji.

Kada su u pitanju kompetencije zaposlenih u Inženjerskom centru, njihov spektar obuhvata softver inženjering, Quality Assurance, projektni menadžment, dok su profili koje zapošljava, u zavisnosti od projekata i timova: iOS/Android Developer, BackEnd Cloud Developer, C/C++ developer, Speech Software Developer, Web Developer, DevOps Engineer, Machine Learning Specialist, Test Automation Engineer, Operation and Support Engineer, Scrum Master, Product Owner itd.

Oformljavanjem Inženjerskog centra, Bosch IT sektor u Srbiji, u kojem trenutno radi više od 400 IT stručnjaka i profesionalaca, dodatno se širi.

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar