Home Promo Održana Sedma eSecurity konferencija 2023

Održana Sedma eSecurity konferencija 2023

by bifadmin

Sedma međunarodna eSecurity konferencija, u organizaciji Udruženja eSigurnost, održana je u od 25. do 28. septembra 2023. godine u Hotelu Mona Plaza u Beogradu.

Ovogodišnja konferencija je donela veliki broj pratećih dešavanja kao što su hands-on radionica, panel diskusije, zanimljiva predavanja domaćih i stranih predavača i učešća jednih od najboljih belih hakera iz regiona, kao i različite aktivnosti u pauzama i slatka iznenađenja za sve učesnike od strane naših sponzora.

Po prvi put konferencija je trajala 4 dana, donoseći trening dana – Zero Day, dva konferencijska dana – Conference Days, i dan za radionice sponzora – Workshop Day.

Međunarodna eSecurity konferencija, kao jedan od značajnijih IT događaja u regionu, privukao je više od 250 stručnjaka iz zemlje i inostranstva u oblasti ICT, informacione bezbednosti, zaštite podataka, digitalne forenzike, IT revizije i upravljanja cyber rizicima. Kao i svake godine konferencija je donela veliki broj predavanja, hands-on demonstracije, hakovanje uživo, radionice o aktuelnim pretnjama, sofisticiranim tehnikama napada i dark web-u, digitalnom životu, bezbednosnim izazovima u zemlji i regionu, kao i naprednim sistemima zaštite.

Konferenciji su prisustvovali IT menadžeri, menadžeri informacione bezbednosti, mrežni inženjeri, IT revizori, stručnjaci u oblasti sajber kriminala i digitalne forenzike, kao i mnogi drugi zainteresovani za trendove i praktične savete u vezi zaštite informacionih sistema.

Svi učesnici konferencije su dobili lepe poklone organizatora: ranac za laptop, majicu sa zanimljivim printom i privezak sa logom konferencije, a učesnici treninga su dobili i posebne dukseve.

Konferenciju je otvorio predsednik Udruženja eSigurnost dr Igor Franc i tom prilikom naglasio koliki je značaj informacione bezbednosti u današnjem svetu. U nastavku je svim prisutnim učesnicima poželeo uspešan rad na konferenciji i izneo osnovne informacije o samom Udruženju, organizatoru konferencije.

Na početku prvog dana zanimljivo predavanje je održao Srđan Radosavljević, predstavnik kompanije Kaspersky, koja je i ove godine bila generalni sponzor eSecurity konferencije. Tom prilikom, Srđan je govorio o svakodnevnim realnim scenarijima napada, kao i novim pretnjama sa kojima se susrećemo.

Putem predavanja i prezentacija uz različite poklone posetiocima su se predstavile velike svetske i domaće kompanije kao što su Kaspersky, Comtrade Distribution, Trend Micro, Seif.ai, Clico, Check Point, Comtrade System Integration, Ernst and Young, REAL Security, Exclusive Networks, Ingram Micro, Infoblox, SentinelOne, Forcepoint, BeyondTrust, Oktacron, Gatewatcher, Mondist, SECIT Security, BiIT, Brother, Digitron-ist, Bambi.

Pažnju učesnika konferencije posebno su privukle dve panel diskusije. U okviru jedne panel diskusije govorilo se o internim pretnjama i krađi podataka, ne samo ličnih, već svih koji su od značaja za kompaniju, kao i tome kako da se kompanija zaštiti u ovim slučajima i predupredi neželjene efekte. Tokom drugog panela učesnici su govorili o Zakonu za informacionu bezbednost i izmenama koje donosi nova verzija.

Upoznavanje i druženje je svakako jedan od bitnih aspekata konferencije, pa je i ove godine pažnja organizatora bila usmerena i u tom pravcu. Na samoj konferenciji, ali i van konferencijske sale učesnici i predavači su provodili kvalitetno vreme u razmeni znanja i iskustva. Za sve učesnike konferencije je bilo organizovano lepo večernje druženje uz hranu, piće i prijatnu muziku podržano od strane kompanije CheckPoint.

Ovogodišnja konferencija je donela niz novina i unapređenja u samoj organizaciji. Lep ambijent hotela i restorana dodatno su doprineli da se učesnici lepo osećaju tokom ovogodišnje konferencije. Uspešna tradicija eSecurity konferencije je nastavljena i ove godine u pogledu dobre organizacije, posećenosti i u predstavljanju zanimljivih i aktualnih tema iz uvek dinamičnog cyber sveta.

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar