Home Promo AIK Banka zvanično postala vlasnik Eurobank Direktne a.d. Srbija

AIK Banka zvanično postala vlasnik Eurobank Direktne a.d. Srbija

by bifadmin

AIK Banka, najveća domaća bankarska grupacija koja izuzetno uspešno posluje i na tržištu Evropske unije, dobila je saglasnost Narodne banke Srbije i drugih nadležnih regulatornih tela i zvanično je postala vlasnik Eurobank Direktne banke u Srbiji.

AIK Banka i Eurobank Direktna a.d. Srbija će u narednom periodu nastaviti da posluju kao dve zasebne banke, bez ikakvih promena koje bi uticale na klijente i usluge koje im ove dve banke danas pružaju.

„Akvizicija Eurobank Direktne a.d. Srbija predstavlja izuzetno važan korak u našoj strategiji daljeg širenja i jačanja AIK Banke kako na domaćem tržištu, tako i u čitavom regionu. Zahvaljujući preuzimanju Eurobank Direktne a.d. Srbija, naša banka će postati još važniji oslonac zajednici, sa značajno većim resursima i mogućnostima za dalji razvoj, modernizaciju, inovacije i još bolje usluge za sve naše klijente“, istakao je Aleksandar Kostić, predsednik Upravnog odbora AIK Banke.
Prema njegovim rečima, strateški cilj i vizija AIK Banke i njene bankarske Grupe je da za svoje klijente budu banka prvog izbora, gradeći temelje za dugoročne uspehe, dok su preuzimanje Eurobank Direktne a.d. Srbija i predstojeća integracija samo još jedan korak u tom pravcu.

„Naša duboka posvećenost klijentima ostaje nepromenjena – njihovo korisničko iskustvo nam je i dalje na prvom mestu, a naš cilj je da u narednom periodu osete realne benefite, kao rezultat razmene iskustava, znanja i ideja svih zaposlenih. Obe banke imaju izuzetnu spremnost i entuzijazam za postizanje sinergije, što čini osnovu za uspešnu integraciju. Radujemo se novim zajedničkim uspesima i građenju još snažnije banke koja će nastaviti da pruža podršku zaposlenima, klijentima i zajednici”, izjavila je Jelena Galić, predsednica Izvršnog odbora AIK Banke.

AIK Banka će zahvaljujući ovoj transakciji, nakon spajanja, postati jedna od vodećih banaka na domaćem tržištu, sa udelom od 13% u ukupnoj aktivi banaka, depozitnom bazom većom od 4 milijarde evra i izuzetno jakom kapitalnom osnovom.

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar