Home Promo Osiguranje domaćinstva – odluka koju treba da donesete što pre

Osiguranje domaćinstva – odluka koju treba da donesete što pre

by bifadmin

Prilikom donošenja odluke o ugovaranju polise osiguranja domaćinstva mnogi vagaju da li im je ono zaista potrebno i postavljaju sebi brojna pitanja o tome koje im prednosti ono donosi.

• Šta će mi osiguranje? Štete se događaju nekom drugom.
• Osiguranje je skupo i nepotrebno. Taj novac ću radije izdvojiti za neki svoj užitak.
• Osiguravajuće kuće ionako ne isplaćuju novac kad se šteta dogodi.

Ako se slažete sa nekom od ovih izjava, predstavljamo činjenice o osiguranju domaćinstva koje možda niste znali pre nego što donesete konačnu odluku da li ćete zaštititi jednu od najvažnijih životnih investicija ili ćete je prepustiti sudbini.
Od svih rizika od kojih možete da osigurate svoj dom neki će se vrlo verovatno ostvariti.

Kad dođe do izlivanja vode i uništenog parketa i nameštaja, troškovi popravki mogu da dosegnu i više stotina hiljada dinara. Može se dogoditi i da iz vašeg kupatila zbog naprsnuća cevi ili kvara na ventilima, voda procuri u komšijin stan. U tom slučaju, odgovorni ste za sanaciju komšijine imovine.

Ako dosad niste bili na meti provalnika, ne znači da nikad nećete postati.
Vremenske nepogode sve su češće i mogu prouzrokovati veliku štetu. Na primer, indirektan udar groma može da uništi elektronsku opremu, a direktan može da uzrokuje požar na instalacijama u kući.

Ukoliko zaboravite da ugasite ringlu na šporetu ili koristite neispravan električni uređaj, vrlo brzo se trenutak nesmotrenosti može pretvoriti u havariju.

Jaki vetrovi mogu da polome roletne na prozorima, razbiju staklena vrata u stanu, a bilo koja staklena površina može da strada i od udarca loptom koju može da šutne vaše ili komšijino dete.

Sve ove, ali i mnoge druge rizike, pokriva osiguranje domaćinstva.

Posebni trenuci u vašem domu uz UNIQA osiguranje mogu biti još dragoceniji. Uz brojne rizike koje pokriva osiguranje domaćinstva i pogodnosti za klijente, UNIQA se pobrinula da bude uz vas kada vam je to najpotrebnije.

Prateći klimatske promene koje su uveliko naša realnost, UNIQA je ove godine uvela dodatna pokrića. Jedno od njih je prokišnjavanje, koje se može desiti kao posledica velikih kiša ili otapanja snega, kao i pokriće za štete na osiguranoj imovini nastale usled požara koji se desio izvan osiguranog objekta. U cilju podsticaja korišćenju alternativnih izvora energije radi očuvanja životne sredine, uvedeno je i osiguranje solarnih panela. Uz nova pokrića, UNIQA čuva vrednost osigurane imovine tako što se tokom trajanja osiguranja svake godine uvećava suma na koju je imovina osigurana u skladu sa stopom inflacije.

„Živimo posebne trenutke zajedno“, slogan je nove marketinške kampanje UNIQA osiguranja za osiguranje domaćinstava, koja je u toku. Cilj kampanje je podizanje svesti o važnosti osiguranja kuće ili stana jer su naši domovi mesta gde provodimo najveći deo vremena i mesta gde obično doživljavamo najdragocenije trenutke.

Osiguranje domaćinstva je pristupačno, dostupno online i u UNIQA poslovnicama. Uz UNIQA osiguranje domaćinstva, osigurajte svoj stan ili kuću od zemljotresa, grada, požara, izliva vode iz instalacija i brojnih drugih rizika po ceni već od 1 EUR/m².

UNIQA će biti uz vas čak i kada stvari ne teku onako kako ste zamislili. Ne dozvolite da vremenske ili neke druge nepogode naruše mir i sigurnost vašeg doma.

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar