Home Promo Nelt Grupa nastavlja razvoj intermodalnog transporta

Nelt Grupa nastavlja razvoj intermodalnog transporta

Počeo sa radom terminal u Kruševcu

by bifadmin

Otpremom robe železnicom, preko Budimpešte, ka finalnoj destinaciji u Evropskoj Uniji, uspešno je počeo sa radom Neltov Intermodalni terminal u Kruševcu. Aktiviranjem prvog terminala u Centralnoj Srbiji nastavljen je plan razvoja Neltove mreže intermodalnog transporta.

Lociran u industrijskoj zoni, u neposrednoj blizini „Moravskog koridora“, povezan preko stanice Dedina sa panevropskim koridorom 10, strateški je važan za Srbiju i region.

Terminal u Kruševcu predstavlja pojačanje logističke infrastrukture regiona i teritorijalno proširenje portfolija logističkih usluga Nelta. Uspostavljanje redovnih železničkih servisa sa lukama u regionu i sa logističkim čvorovima u EU i Turskoj, razvojni je plan ovog segmenta poslovanja kompanije.

“Od 2016. godine, otvaranjem terminala u logističkom centru u Dobanovcima, aktivno doprinosimo razvoju multimodalnosti u regionalnim lancima snabdevanja. Korišćenje ove vrste transporta ima finansijske, društvene i ekološke prednosti. Kombinacija pomorskog, železničkog i drumskog transporta postalo je jedno od ključnih rešenja koja se tiču energetske efikasnosti i smanjenja industrijskih emisija, u procesu dekarbonizacije lanaca snabdevanja.” izjavio je Robert Jenovai, izvršni direktor Nelta za tržište Srbije.

Svojom strateškom i geografskom pozicijom, opremljen železničkim kolosecima, terminal u Kruševcu pruža punu logističku podršku kroz pretovar kontejnera, parking vozila, vaganje, carinsko zastupništvo, dopremu i otpremu kontejnera. Na raspolaganju je svim učesnicima u multimodalnim tokovima, postojećim i budućim poslovnim partnerima različitih industrija, garantujujući visok nivo kvaliteta usluge na bazi operativne izvrsnosti koja je svakodnevni prioritet Nelt timova.

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar