Home Promo Bojan Vračević novi predsednik Izvršnog odbora OTP Leasing Srbija

Bojan Vračević novi predsednik Izvršnog odbora OTP Leasing Srbija

by bifadmin

Bojan Vračević je imenovan za predsednika Izvršnog odbora OTP Leasing Srbija d.o.o, jedne od vodećih lizing kompanija u našoj zemlji. Sa više od 20 godina iskustva u finansijskom sektoru, Bojan će na ovoj poziciji biti usmeren na unapređenje tržišta, implementiranje inovacija unutar OTP Leasinga i daljeg jačanja pozicije i još boljih rezultata OTP Grupe u Srbiji.

„OTP Leasing na domaćem tržištu posluje već devetnaest godina, a proteklih nekoliko godina je pozicioniran među sam vrh vodećih kompanija iz domena lizing usluga, što za mene čini izazov i veliko zadovoljstvo jer ću imati priliku da u takvom timu nastavim da postižem nove rezultate. Sa primarnim fokusom na ostvarivanje ciljeva klijenata, maksimalno ću se zalagati i da se kao kompanija okrenemo korisničkom iskustvu i zelenoj tranziciji. Posebno bih iskoristio ovu priliku da se zahvalim OTP Grupi i OTP banci na ukazanom poverenju“, izjavio je Bojan Vračević.

Sa stečenim znanjem i diplomama Fakulteta političkih nauka i Fakulteta za internacionalni menadžment, Bojan je imao priliku da bude deo različitih timova koji su često bili internacionalni i sa različitim, raznovrsnim zadacima. Direktno je učestvovao u razvoju proizvoda i usluga, uspostavljanju novih organizacionih jedinica, ali i na restrukturiranju i optimizaciji postojećih. Sarađivao je sa različitim profilima klijenata, kao i sa međunarodnim finansijskim organizacijama. Najveći deo karijere je proveo fokusirajući se na poslovanje sa SME klijentima.

Bojan trenutno obavlja funkciju potpredsednika Asocijacije lizing kompanija Srbije, dugogodišnji je član Srpske asocijacije menadžera i predsednik je Sekcije za finansijski lizing u okviru Privredne komore Srbije.
U okviru OTP Grupe u Srbiji posluju OTP banka Srbija, OTP Leasing Srbija, OTP Services, koji pruža usluge dugoročnog zakupa kao i OTP Osiguranje.

OTP Leasing Srbija je u 2023. godini imao ukupan plasman od 98.84 miliona evra finansirane vrednosti i time opravdao poziciju top tri najveće lizing kompanije sa tržišnim učešćem od 13,31% i 2545 zaključenih ugovora.
U poslednje tri godine uložio je značajne resurse u migraciju na novih informatičkih sistema kako bi kreirali platformu za dodatnu nadgradnju servisa i proizvoda i približili se svojim saradnicima, zaposlenima i korisnicima.

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar