Home Promo Platforma BeRiskProtected objavila treću godišnju ediciju „Moć održivog poslovanja

Platforma BeRiskProtected objavila treću godišnju ediciju „Moć održivog poslovanja

by bifadmin

Platforma BeRiskProtected objavila je treću godišnju ediciju „Moć održivog poslovanja“ (ediciju možete besplatno da pročitate klikom na link)

Globalni napori da se zagrevanje ograniči na 1,5°C doživljavaju neuspeh u gotovo svim sektorima, te se cilj sve više čini nedostižnim, navodi se u Izveštaju „Klimatska akcija 2023“ nezavisnog naučnog projekta „Climate Action Tracker“ koji od 2009. godine prati klimatske akcije vlada i meri ih u odnosu na globalno dogovoreni cilj Pariskog sporazuma.

Prema poslednjem izveštaju Državne revizorske insitucije Srbije, najveći napredak u pogledu stepena pokrivenosti u Srbiji ostvaren je u okviru sledećih Ciljeva održivog razvoja UN: kvalitetno obrazovanje (COR 4), rodna ravnopravnost (COR 5), dostupna i obnovljiva energija (COR 7), dostojanstven rad i ekonomski rast (COR 8), i održivi gradovi i zajednice (COR 11) gde je prepoznat i značaj obrazovanja, ljudskih prava, energetike i održivog korišćenja resursa.

Primetno je da sve veći broj kompanija primenjuje ESG principe održivog poslovanja* i implementira odgovarajuće strategije.

U okviru edicije su predstavljeni i domaći Supermeni održivog poslovanja, kompanije koje svojim aktivnostima sprovode Ciljeve održivog razvoja i ESG principe poslovanja.

 

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar