Home Promo Potpisan ugovor između NLB Komercijalne banke i Evropskog investicionog fonda

Potpisan ugovor između NLB Komercijalne banke i Evropskog investicionog fonda

Lakši put do kredita za mikro, mala i srednja preduzeća

by bifadmin

NLB Komercijalna banka potpisala je Ugovor o garanciji sa Evropskim investicionim fondom (EIF), kojim je postala deo WB EDIF Guarantee4SME Resilience programa.

Time je mikro, malim i srednjim preduzećima, kao i preduzetnicima, olakšan pristup kreditima do 500.000 evra, zahvaljujući podršci Evropske unije preko WB EDIF Ekonomske Garancije za Obnovu.

Program obuhvata finansiranje obrtnih sredstava i investicija, uključujući različite modele zelenog i održivog poslovanja i osnovna sredstva, kao što su solarni paneli, pumpe, sistemi za navodnjavanje, i mogućnost refinansiranja kredita u drugim bankama.
Maksimalni iznos kredita je 500.000 evra, a pored lakšeg pristupa finansijama, klijenti su oslobođeni naknade za obradu zahteva.

Ugovor između NLB Komercijalne banke i Evropskog investicionog fonda predstavlja nastavak uspešne saradnje iz 2019. godine, uspostavljene radi jačanja otpornosti malih i srednjih preduzeća na Zapadnom Balkanu nakon krize izazvane virusom COVID-19. Na ovaj način, preduzećima u našem regionu obezbeđuje se dodatna podrška u lakšem pristupu finansijskim sredstvima.

 

 

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar