Home Promo ADAS doping kontrolori na olimpijadi i paraolimpijadi u Parizu

ADAS doping kontrolori na olimpijadi i paraolimpijadi u Parizu

by bifadmin

Antidoping Agencija Republike Srbije (ADAS) sa velikim zadovoljstvom najavljuje aktivno učešće svojih doping kontrolora na predstojećim Olimpijskim i Paraolimpijskim igrama u Parizu.

Sa 9 edukovanih kontrolora koji poseduju status internacionalnih doping kontrolora, Srbija će predstavljati jednu od retkih zemalja koja će imati toliki broj stručnjaka za sprovođenje doping kontrola na najvećem svetskom sportskom događaju.

“Ponosni smo što ćemo imati priliku da učestvujemo i damo svoj doprinos na najznačajnijoj i najbrojnijoj sportskoj manisfestaciji. Naši doping kontrolori su ponos ADAS-a i predstavljaju stub borbe protiv dopinga u sportu. Njihova posvećenost, stručnost i integritet su neophodni kako bismo osigurali pošteno i ravnopravno odmeravanje snaga i veština sportista na svim sportskim takmičenjima i u svim sportskim disciplinama. ADAS je posvećen promociji čistog sporta i spremni smo da postavimo visoke standarde u sprovođenju doping kontrole na Olimpijskim i Paraolimpijskim igrama – izjavila je prof. dr Milica Vukašinović Vesić, direktorka Antidoping Agencije Republike Srbije.

ADAS ima ukupno 50 doping kontrolora od kojih je njih 22 prošlo intenzivan program obuke Internacionalne agencije za testiranje i stekli su znanje i veštine potrebne za efikasno sprovođenje doping kontrola u skladu sa međunarodnim standardima kao i status Internacionalnih doping kontrolora. Njihov rad je od ključnog značaja za očuvanje fer takmičenja, zaštitu zdravlja sportista i kredibilitet sporta uopšte.

ADAS će nastaviti da radi na promociji čistog sporta, edukaciji sportista o šetnim uticajima dopinga i sprovođenju preventivnih mera kako bi se očuvali moralni principi i etika u sportu i zdravlje svih učesnika.

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar