Home Promo Olimpijski komitet Srbije i DDOR osiguranje organizovali druženje olimpijaca i predstavnika medija na putu za Pariz 2024

Olimpijski komitet Srbije i DDOR osiguranje organizovali druženje olimpijaca i predstavnika medija na putu za Pariz 2024

by bifadmin

Olimpijski komitet Srbije i DDOR osiguranje, zvanično osiguranje Olimpijskog tima Srbije, organizovali su danas u hotelu „Metropol Palace“ u Beogradu prvo u nizu „Druženje sa olimpijcima“.

Na ovom događaju, predstavnici medija imali su priliku da razgovaraju sa 11 sportista koji će predstavljati našu zemlju na Olimpijskim igrama u Parizu koje će se održati od 26. jula do 11. avgusta ove godine.
U susret predstojećim Olimpijskim igrama, o svojim planovima, toku priprema i takmičenjima koja im predstoje do Igara, očekivanjima pred Pariz 2024, ali i temama koje nisu isključivo sportske, sa predstavnicima medija su razgovarali: rvač Aleksandar Komarov, odbojkašica Aleksandra Uzelac, strelac Damir Mikec, bokseri Natalia Šadrina, Vakid Abasov i Sara Ćirković, veslačica Jovana Arsić i kajakašice Milica Novaković, Marija Dostanić, Anastazija Bajuk i Dunja Stanojev.

U ime DDOR-a, zvaničnog osiguranja Olimpijskog tima Srbije, sportistima i predstavnicima medija obratio se gospodin Frančesko Maši, predsednik Izvršnog odbora DDOR osiguranja.

„U skladu sa DDOR-ovom ESG strategijom (strategija održivog razvoja u oblastima životne sredine, društvene odgovornosti i korporativnog upravljanja), posebnu pažnju u ovom olimpijskom ciklusu poklanjamo biciklizmu, koji ima ogromne koristi kako za ljudsko zdravlje tako i za celu planetu. Zanimljivo je da je ovo prvi olimpijski ciklus u istoriji Srbije da je biciklistkinja Jelena Erić u disciplini drumske trke svojim velikim zalaganjem i radom uspela da se plasira na Olimpijske igre u Parizu. Jelena Erić je devetostruka šampionka Srbije u drumskom biciklizmu, učestvovala je na Olimpijskim igrama mladih u Nankingu 2014. godine. Posebnu čestitku upućujemo njoj, i Jeleni najavljujemo podršku DDOR osiguranja.

Svim srpskim sportistima od srca želim sve najbolje i sjajne uspehe na predstojećim Igrama u Parizu. I kao što naš slogan kaže: „DDOR osiguranje svim srcem uz Olimpijski tim Srbije“, izjavio je predsednik Izvršnog odbora DDOR osiguranja, Frančesko Maši.

Ispred Olimpijskog komiteta Srbije prisutne je pozdravio predsednik Božidar Maljković, koji je iskoristio priliku da se zahvali predstavnicima kompanije DDOR osiguranje na podršci koju pružaju najboljim sportistima Srbije drugi olimpijski ciklus zaredom i izjavio:

„Kompanija DDOR osiguranje prepoznaje sportiste kao uzore i modele našeg društva i na pravi način vrednuje njihove rezultate i uspehe. Istinski smo privilegovani što pored sebe imamo tako iskrenog i pouzdanog partnera. Poštovani predstavnici medija, želeo bih i Vama da se najiskrenije zahvalim jer samo uz Vašu podršku možemo da obezbedimo kvalitetnu promociju Olimpijskog tima Srbije za Igre u Parizu i kreiramo atmosferu prave i istinske podrške za naš Tim!

Dragi sportisti, kao i uvek, poželeo bih vam, pre svega dobro zdravlje, vredno trenirajte, a mi smo tu da vas podržimo da na najvećoj sportskoj smotri ostvarite svoje najbolje rezultate. Siguran sam da ćete na najbolji način odigrati ulogu ambasadora Srbije na svetskoj sceni, a da ćete po povratku u Srbiju biti dočekani kao heroji nacije, onako kako i zaslužujete“.
U ime sportista, predstavnicima medija obratio se najuspešniji strelac Srbije Damir Mikec, osvajač srebrne medalje na Olimpijskim igrama u Tokiju:

„Najpre bih želeo da se zahvalim Olimpijskom komitetu Srbije i kompaniji DDOR osiguranje na organizovanju ovog događaja sa ciljem promocije i jačanja podrške Timu, ali i na apsolutnoj i nepokolebljivoj podršci koju nam pružaju tokom cele godine.

Učešće na Olimpijskim igrama je san i vrhunac karijere svakog sportiste. Kao neko ko je do sada četiri puta učestvovao na Igrama, mogu reći da taj osećaj ne može da se poredi ni sa čim i da je predstavljanje svoje zemlje na najvećoj sportskoj smotri, sasvim sigurno, najveća privilegija. U Parizu ćemo se takmičiti ne samo za sebe, već i za svakog građanina Srbije koji nas je podržao na ovom putu. Budite uz nas i verujte u nas, jer samo uz vašu podršku možemo do novih odličja“.

Druženje olimpijaca i predstavnika medija je još jedna zajednička akcija Olimpijskog komiteta Srbije i kompanije DDOR osiguranje u cilju da se dodatno podrže i promovišu sportisti, približe javnosti i kreira odgovarajuća atmosfera pred najveće takmičenje koje ih očekuje.

Tim Srbije za Olimpijske igre Pariz 2024 u ovom trenutku broji 81 sportistu u 13 različitih sportova: muška i ženska košarkaška reprezentacija, muška vaterpolo reprezentacija, ženska odbojkaška reprezentacija, atletika (Ivana Španović, Milica Gardašević, Angelina Topić), muški i ženski kajakaški četverac, plivanje (Andrej Barna, Velimir Stjepanović, Nikola Aćin, Uroš Nikolić), rvanje (Stevan Mićić, Hetik Cabolov, Mate Nemeš, Aleksandar Komarov), streljaštvo (Damir Mikec, Zorana Arunović), veslanje (Jovana Arsić), tekvondo (Aleksandra Perišić), muška 3×3 reprezentacija, boks (Natalia Šadrina, Vakid Abasov, Sara Ćirković) i biciklizam (muška i ženska kvota).

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar