Home Promo Fortenova grupa dovršila transformaciju vlasničke strukture uklonivši sankcionisane deoničare

Fortenova grupa dovršila transformaciju vlasničke strukture uklonivši sankcionisane deoničare

by bifadmin

Fortenova grupa d.d., najveći poslodavac u regiji s više od 45.000 zaposlenih, koja obuhvata poznate kompanije jugoistočne Evrope kao što su Konzum, Mercator, Zvijezda, Dijamant, Jamnica i PIK Vrbovec, objavila je da je holandska kompanija koja se nalazi na vrhu njene strukture holdinga, Fortenova Group TopCo B.V., uspešno obavila transformaciju vlasničke strukture.

Transformacija je postignuta zaključivanjem ranije započetog procesa prodaje društva Fortenova Group MidCo B.V. (koje je vlasnik Fortenova grupe d.d. i svih operativnih društava Fortenova grupe) društvu Iter BidCo B.V., koje se sastoji od nesankcionisanih deoničara društva TopCo.

U skladu sa tim, Fortenova grupa d.d. od danas više nema sankcionisanog, ruskog ili beloruskog deoničara u vlasničkoj strukturi. Po završetku koje je usledilo nakon postupka upisa u kojem su sve nesankcionisane osobe i osobe koje nisu iz Rusije ili Belorusije imale pravo da steknu udeo u društvu Iter BidCo B.V., pod istim uslovima kao Open Pass, Open Pass je postao većinski deoničar sa udelom od 93,78 odsto u društvu Iter BidCo B.V. Više od 80 manjinskih deoničara odlučilo je da učestvuje u novoj vlasničkoj strukturi i da oni zajednički drže udeo od 6,22 odsto.

Budući da je Open Pass sada premašio relevantni prag od 85 odsto, u načelu je dužan da dostavi obvezujuću ponudu za sve depozitne potvrde koje nisu u njegovom vlasništvu, po ceni koja je jednaka ceni upisa za Iter BidCo B.V. Time se manjinskim deoničarima koji su inicijalno odlučili da ostanu uz Fortenova grupu d.d. pod novom vlasničkom strukturom, pruža prilika da prodaju svoj udeo ako tako odluče.

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar