Home Promo Održiva urbana mobilnost – šansa za čistiji grad

Održiva urbana mobilnost – šansa za čistiji grad

by bifadmin

Na svečanosti, održanoj u ambasadi Francuske, povodom dodele nagrada u okviru konkursa „Ekoopština 2024”, Wiener Städtische osiguranje je nagradilo gradove Bajinu Baštu i Beograd za njihove projekte u oblasti održive mobilnosti.

Kompanija će gradovima donirati servisne stanice za bicikle, namenjene slobodnom i besplatnom korišćenju, čime se podstiče zdraviji i ekološki odgovoran način kretanja u urbanim sredinama.
Kao partner programa „održiva mobilnost”, Wiener Städtische osiguranje podržava inicijative koje smanjuju emisiju štetnih gasova, rasterećujući saobraćajnice i povećavajući njihovu “protočnost”.

U ovakvom zajedničkom poduhvatu unapređuje se okolina i jača svest o ekološkim izazovima, što podstiče nove inicijative za održiva rešenja i zaštitu životne sredine za buduće generacije. Ranijih godina servisne stanice su postavljene u Pirotu, Nišu i Kruševcu.

„Ekoopština 2024” je konkurs namenjen svim gradovima i opštinama u Srbiji, a obuhvata četiri ključne oblasti: održivo upravljanje vodom, energetsku efikasnost zgrada, održivo upravljanje otpadom i održivu mobilnost. Osam nagrađenih gradova predstavilo je svoje inovativne projekte, u okviru platforme francusko-srpske saradnje koja promoviše razmenu znanja i iskustava u domenu održivog razvoja, kako bi osnažili gradove i opštine u Srbiji da ih primenjuju na svojim teritorijama i tako doprinesu zaštiti životne sredine.

Na ceremoniji koja je okupila predstavnike gradova i opština, partnerskih kompanija i medija, nagrađene su proglasili Nj. E. Pierre Cochard, ambasador Francuske i Nj. E. Emanuele Žiofre, ambasador i šef Delegacije Evropske unije u Republici Srbiji.

Autor fotografije: Martin Mašín

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar