Home Promo Gunnebo objavio kupovinu Primata

Gunnebo objavio kupovinu Primata

by bifadmin

Švedski Gunnebo Safe Storage, globalni dobavljač sertifikovanih rešenja za fizičku bezbednost, kupio je kompaniju Primat, jednog od vodećih proizvođača sertifikovane sigurnosne opreme u Evropi, sa proizvodnjom u Srbiji i Sloveniji.

Zahvaljujući proizvodnim kapacitetima u Srbiji i Sloveniji, nakon procesa integracije, Primat Grupa će postati ključni deo evropske proizvodnje sefova i ormara Gunnebo Safe Storage. Ovaj vodeći proizvođač inovativne bezbednosne opreme i usluga, sa sedištem u Geteborgu, u Švedskoj, kupio je 100 odsto udela u Primat Grupi.

Za Primat Grupu, koja ima više od 120 godina dugu tradiciju u proizvodnji i prodaji visokokvalitetne sigurnosne opreme, promena vlasništva donosi više mogućnosti za dalji razvoj i lakši prodor na međunarodna tržišta, kao i veća ulaganja, posebno u proizvodne pogone u Srbiji. Kao deo akvizicije, značajna ulaganja namenjena su pokretanju rasta i razvoju veština, alata i prilika potrebnih za uspeh zaposlenih.

Primat Grupu čine PRIMAT SISTEMI d.o.o. i PRIMAT d.d. u Mariboru (Slovenija), PRIMAT OPREMA d.o.o. u Baljevcu (Srbija), i PRIMAT d.o.o. Sarajevo (Bosna i Hercegovina). Sa oko 180 zaposlenih, kompanija opslužuje klijente u preko 25 zemalja, sa jakim tržišnim prisustvom u SAD, Velikoj Britaniji, zemljama Beneluksa, kao i u Nemačkoj, Austriji i Švajcarskoj.

Komentarišući akviziciju, Ljubinko Cvetković, direktor Primat oprema d.o.o, izjavio je: „Ovo partnerstvo predstavlja ogromnu priliku za dalju izgranju tradicije kvaliteta i inovacija. Neverovatno smo ponosni što je Gunnebo prepoznao značaj potencijala Primata i uzbuđeni smo što ćemo postati deo strategije evropske proizvodnje sefova i ormara Gunnebo Safe Storage. Sa ulaskom Gunneba, kao našeg novog vlasnika, moći ćemo brže i efikasnije da ostvarimo svoj razvojni i proizvodni potencijal. Na ovaj način Primat oprema d.o.o. može da preuzme veoma važnu ulogu u Gunnebo Grupi“.

Matjaž Andrić, generalni direktor Primat d.d. istakao je: „Zadovoljstvo nam je što je novi vlasnik odlučio da zadrži brend Primat, koji je prepoznat kao garancija kvalitetnih bezbednosnih rešenja kako u Srbiji, tako i u inostranstvu. Zajedno ćemo biti jači i biće nam lakše da stvaramo proizvode sa najvišim nivoom zaštite, pouzdanosti i dodatne vrednosti. To će nam pomoći da izađemo u susret i najzahtevnijim kupcima”.

Stefan Syren, izvršni direktor Gunnebo Grupe, zaključio je: „Ulaganje Gunnebo Safe Storage-a u Primat Grupu i njen stručni tim pokazuje posvećenost kompanije inovacijama, rastu i pružanju vrednosti kupcima. Plan je da nastavimo da podržavamo Primat i dalje razvijamo postojeće planove na tržištu, kao i da otkrivamo nove mogućnosti za bezbedno skladištenje. Radujemo se predstavljanju naše nove ponude kupcima, novim i postojećim, sa ciljem da zajedno stvorimo bezbedniji svet.”

Ova akvizicija je strateški usklađena sa ciljevima Gunnebo Grupe i to pokretanja inovacija, poboljšanja vremena isporuke i otpornosti lanca snabdevanja kako bi se pridobili kupci. Ovaj potez će takođe doprineti kompanijskim ambicijama za smanjenje ugljenika pozicioniranjem proizvodnje bliže kupcima, čime se minimizira uticaj na životnu sredinu.

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar