Home VestiIT i nauka Fejsbuk planira da umreži još 5 milijardi ljudi

Fejsbuk planira da umreži još 5 milijardi ljudi

by bifadmin

Fejsbuk će zajedno sa Samsungom, Qualcommom, Nokiom i drugim tehnološkim kompanijama pokušati da internet učini dostupnim za dve trećine svetske populacije koje još nisu na mreži.

mreza

Naime, osnivač Fejsbuka Mark Cukerberg tvrdi da mu je misija da poveže ceo svet. “Danas Fejsbuk ima 1,15 milijardi korisnika, a kada smo pravili planove da umrežimo još 5 milijardi njih setili smo se da većina stanovnika planete nema internet”, piše Cukerberg pozivajući se na podatke da 2,7 milijardi ljudi ima pristup internetu, što je nešto više od trećine. “Broj korisnika interneta raste stopom od 9% godišnje međutim u odnosu na brzi razvoj tehnologija i samog interneta to je veoma sporo”.

Zato Cukerberg iznosi šturi plan kako umrežiti sve stanovnike planete – pre svega umrežiti IT industriju. Pružanje internet usluga bi trebalo da postane efikasnije i jeftinije, kao i sami sadržaji i softveri, na čemu svi zajedno moraju da rade. Kako to planira da postigne Cukerberg je objasnio ovde, a njegova osnovna ideja je da se mora unaprediti infrastruktura.

Izvor: Biznis Insajder

Pročitajte i ovo...