Home VestiPolitika i društvo Šta Obamacare znači za devojku koja se onesvestila za vreme govora u Beloj kući

Šta Obamacare znači za devojku koja se onesvestila za vreme govora u Beloj kući

by bifadmin

Internet je danas preplavio snimak trudne žene koja se stojeći iza američkog predsednika Baraka Obame onesvestila tokom njegovog govora.

Do ove žene, Karmen Alison, došli su novinari Biznis Insajdera i sa njom porazgovarali o benefitima od Obamacare-a, odnosno Zakona o dostupnosti zdravstvenog osiguranja, kako se zvanično zove.

Naime, Karmen Alison se zavrtelo u glavi od dehidracije mada je Obama u šali ponudio i drugo objašnjenje, da je njegov govor predugo trajao. Ona je tog dana bila u Beloj kući kao potencijalni korisnik novog zdravstvenog osiguranja, koji sada obavezuje osiguravajuće kuće da ne diskriminišu ljude sa zdravstvenim problemima koij žele kod njih da se osiguravaju. Naime, Alison je dobila dijabetes tipa 1 sa 9 godina starosti i od tada ne može da bira zdravstveno osiguranje već mora da prihvati ono koje joj omogućava korišćenje neophodnog insulina. Koje je pri tome, i dosta skupo.

onesvescivanje

Takozvani Obamacare trebalo bi da promeni ovakvu politiku i da primora osiguravajuća društva da pomognu i onim korisnicima koji im nisu među najisplativijima, kao što su dijabetičari zavisni od insulina.

Pročitajte i ovo...