Home VestiIT i nauka Novi Apple-ovi gedžeti na tržištu

Novi Apple-ovi gedžeti na tržištu

by bifadmin

Poslednjih dana pažnja ljubitelja gedžeta bila je usmerena na američku kompanija Apple, koja je predstavila na tržištu nekoliko novih uređaja – poslednju verziju iPhone-a, Apple Watch-a i slušalice AirPods, specifične po tome što su bežične.

Novi modeli iPhone pametnog telefona donose nove sisteme kvalitetnih kamera, stereo zvučnike vrhunskog kvaliteta, podršku za široki gamut boja kamere i ekrana, dva nova izgleda završne obrade, a po prvi put i otpornost na vodu i prašinu. iPhone 7 i iPhone 7 Plus će biti dostupni kupcima iz više od 25 zemalja sveta počev od petka, 16. septembra ove godine.

Poput iPhone-a 7, i iPhone 7 Plus ima širokougaonu 12 megapikselsku kameru, a pored nje ima još jednu 12 megapikselsku telefoto kameru sa kojom u kombinaciji nudi 2x optički zum, odnosno 10x digitalni zum za fotografisanje.

Kad bude stigao na tržište, kasnije ove godine, sistem od dve 12 megapikselske kamere omogućiće novi efekat dubine polja, istovremenom primenom obe kamere na iPhone 7 Plus pametnom telefonu da zabeleži slike, dok će sofisticirana tehnologija koja obuhvata i princip mаšinskog učenja odvajati pozadinu od prvog plana, kako bi korisnicima omogućio jednostavno portretisanje koje je do nekoć bilo rezervisano samo za DSLR foto aparate.

Sa novim telefonima stižu i jači procesori i izdržljivije baterije.

Novi iPhone telefoni dobijaju se sa AirPods slušalicama sa Lightning konekcijom, ali imaju i adapter za analognu 3,5 mm „bananicu“, te korisnici mogu koristiti svoje stare slušalice i opremu koja se preko nje povezuje.

No korisnicima će verovatno više prijati inovacija koju donose AirPods, bežične slušalice koje su veoma efikasne za bežičnu komunikaciju i bolje povezivanje, imaju poboljšan kvalitet zvuka i vodeću autonomiju rada u baterijski napajanom režimu. AirPods koristi moć ličnog pomoćnika Siri, omogućavajući korisnicima da pristupe i koriste asistenciju svog omiljenog personalnog asistenta jednostavnim dvostrukim tapkanjem po ekranu.

Operativni sistem iOS 10 koji ide uz ove telefone donosi izražajnije i animirane načine za razmenu poruka sa prijateljima i porodicom, mogućnost da Siri obavlja više poslova radeći s aplikacijama, nove načine za interakciju sa aplikacijama i još više mesta za upotrebu 3D Touch tehnologije, lepo redizajnirane aplikacije Maps, Photos, Apple Music i News, a uz to iOS 10 ima novu Home aplikaciju koja omogućava jednostavan i bezbedan način za upravljanje proizvodima i sistemima za automatizaciju doma, sve na jednom mestu.

Na tržištu će se uskoro naći i Apple Watch Series 2, sledeća generacija najpopularnijeg pametnog sata na svetu. Novi uređaj je otporan na vodu do dubine od 50 metara, a ima i ugrađen GPS, tako da korisnici mogu da džogiraju bez „iPhone“ telefona. Osim toga poseduje i izrazito svetliji ekran i moćni dvojezgarni procesor. U kombinaciji sa unapređenim operativnim sistemom „watchOS 3“, ovim satovima je omogućeno da pristupe aplikacijama treće partije, da se prime i da se odgovori na notifikacije, kao i da se pristupačno koristi „Apple Pay“. U više od 25 zemalja ovaj sat će biti dostupan od petka, 16. Septembra.

Pročitajte i ovo...