Home VestiEkonomija Nedimović: Oko cene maline država ne može ništa

Nedimović: Oko cene maline država ne može ništa

by bifadmin

Zbog protesta malinara u Prijepolju blokiran je magistralni put i zatvoren alternativni prolaz kroz centar grada čime je ova magistrala potpuno blokirana, a očekuje se da će se demonstrantima u štrajku pridružiti i ostali proizvođači ovog voća širom zemlje, te geografski proširiti pobunu. Oni traže da akontna cena maline bude 180 dinara, kako bi mogli da isplate troškove proizvodnje.

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović međutim izjavio je da država ne može da učini ništa kada je u pitanju cena maline.

„Oni traže cenu, a na to država ne može da utiče. Ne znam do kada će trajati blokada, to zavisi od njih. Ispunjeno je ono što su tražili ranije, a to je formiranje Nacionalnog saveta za malinu, kao i da se reši problem sa đubrivom. To je sve rešeno, a kod cene država ne može ništa“, izjavio je Nedimović za dnevni list „Alo“.

Malinari su najavili su da će danas Savez malinara Srbije „Srpska malina“, podržati protest koji su organizovala Udruženje poljoprivrednih proizvođača „Limska dolina“ iz Prijepolja i Priboja i Udruženje poljoprivrednih proizvodjača iz Užica.

 

 

Izvor: Beta

Pročitajte i ovo...