Home Promo 78 GODINA KOMPANIJE GALENIKA: STABILAN I ODRŽIV POSLOVNI RAST

78 GODINA KOMPANIJE GALENIKA: STABILAN I ODRŽIV POSLOVNI RAST

by bifadmin

U prvoj polovini 2023. godine, farmaceutska kompanija Galenika beleži konstantan rast u svim segmentima poslovanja, kako u Srbiji, tako i na međunarodnim tržištima na kojima posluje. Od početka godine Galenika je u Srbiji i regionu registrovala čak 47 novih proizvoda, dok je u promet pušteno 29 proizvoda. U Srbiji je prodaja povećana za 10%, a u zemljama u regionu za čak 14%.

Pored zemalja u regionu, kompanija posluje na 16 međunarodnih tržišta na tri kontinenta, dok je na EU tržište povećala izvoz za 40%, gde je lansirala 22 proizvoda. U poređenju sa prvom polovinom prošle godine, povećana je proizvodnja Galenikinih proizvoda za 7%, dok kompanija ima čak 37 brendova na liderskim pozicijama u svojim kategorijama, po tržišnom učešću u Srbiji u prvoj polovini 2023.

Uz strateško partnerstvo sa sestrinskom kompanijom iz Brazila – EMS, Galenika je od početka godine uspešno realizovala transfer tehnologije za 6 proizvoda iz novije generacije generičkih lekova i započela pripremu za još 5.

„U 2023. godini, obeležavamo 78 godina i snažno smo okrenuti ka budućnosti. Integrišemo ono najvrednije iz prošlosti i sadašnjosti, uz punu posvećenost investicijama, inovacijama i održivom rastu. Kvalitet nam je na prvom mestu – kako u proizvodima, tako i u svemu što radimo. Nosilac smo 15 domaćih i međunarodnih GMP i ISO sertifikata za najviši nivo standarda rada i proizvodnje. Strateški smo posvećeni konstantnom proširenju portfolija proizvoda u korist potrošača. Prepoznatljivost brenda, pouzdanost i poverenje u Galenikine proizvode prenosimo i na nova međunarodna tržišta’’, izjavio je Rikardo Vian Markes, generalni direktor Galenike.

Imajući u vidu globalne okolnosti koje utiču na farmaceutsku industriju, Galenika ulaže značajne napore i uspešno ostvaruje misiju proizvodnje i distribucije svojih visokokvalitetnih proizvoda u Srbiji i na izvoznim tržištima.

Kao rezultat razmišljanja unapred, pažljive analize, planiranja i ublažavanja rizika, kompanija obezbeđuje da njeni farmaceutski proizvodi najvišeg kvaliteta redovno i u potrebnim količinama stignu u apoteke i zdravstvene ustanove, a na dobrobit pacijenata. S obzirom da je Galenika deo brazilske NC Grupe koja posluje globalno, kroz saradnju sa kolegama iz Brazila, Indije i Kine, kompanija poseduje napredne alate, informacije i mogućnosti koje pružaju bolji uvid u globalna dešavanja, što uz ekspertizu stručnjaka kompanije Galenika u Srbiji i regionu, doprinosi poslovanom rastu.

Održivo poslovanje i zaštita životne sredine su visoko na agendi kompanije, koja je u prvoj polovini 2023. godine ispunila interni cilj i smanjila količinu generisanja otpada za 35%, kao i potrošnju vode za 5% u odnosu na isti period 2022. godine, a pokrenut je projekat potpunog renoviranja postojećeg internog vodovodnog sistema. Investicija je vredna pola miliona evra, sa ciljem da se obezbedi maksimalna ušteda i minimalan gubitak vode.

Podrška zajednici ostaje visoko na lestvici prioriteta, dok društveno odgovorne projekte i inicijative za podizanje svesti kompanija od ove godine širi i na zemlje regiona u kojima posluje.

 

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar