Home VestiBiznis & Finansije Crna Gora: Srpski EPS zainteresovan za crnogorsku Elektroprivredu

Crna Gora: Srpski EPS zainteresovan za crnogorsku Elektroprivredu

by bifadmin

Elektroprivreda Srbije je uplatila 50.000 evra za otkup tenderske dokumentacije za udeo u crnogorskoj elektroprivredi, vredan preko 154 miliona evra.

Upravni odbor Elektroprivrede Srbije (EPS) dao je saglasnost menadžmentu kompanije za sudelovanje na tenderu za kupovinu 18,3 odsto akcija Elektroprivrede Crne Gore (EPCG), potvrđeno je u EPS-u. Po dobijanju te saglasnosti EPS je uplatio 50.000 evra za otkup tenderske dokumentacije.

Podgorički mediji objavili su 14. marta da je EPS podneo zahtev za otkup dokumentacije za sudelovanje u dokapitalizaciji i kupovini akcija crnogorske Elektroprivrede. Dnevnik „Vijesti“ navodi da su dokumentaciju do sada otkupili ruski Inter Rao i talijanski A2A, ali da te kompanije, kao ni EPS, nemaju zahtevani kreditni rejting za dostavljanje ponude, tako da će ga morati naknadno osigurati ili ući u konzorcijum sa nekim tko ispunjava uslove.

Knjigovodstvena cena EPCG-a je 992 miliona evra, što znači da 18,3 odsto akcija minimalno vredi 154,26 miliona evra. Od prodaje je izuzeta prenosna mreža, a budući strateški partner mora da otkupi i udele manjinskih akcionara.

Pročitajte i ovo...