Home VestiBiznis & Finansije SAD: Plan za reformu obrazovanja

SAD: Plan za reformu obrazovanja

by bifadmin

Američki predsednik Barak Obama predstavio je novi plan za reformu obrazovanja koji predviđa njegovo poboljšanje putem veće odgovornosti, mudrije potrošnje i veće pomoći za učenike koji žele fakultetsko obrazovanje.

Obama je u Vašingtonu, u okviru prvog velikog govora o obrazovanju, izneo pojedine predloge za refomu obrazovnog sistema, čiji se kvalitet, kako je naveo, pogoršao u odnosu na međunarodne konkurente, što je uticalo na sposobnost američkih studenata da se takmiče sa ostalima prilikom zapošljavanja. Predsednik je zatražio od saveznih država da osiguraju više obrazovne standarde, naglašavajući da bi u školama trebalo da se uče veštine za 21.vijek, poput kritičkog razmišljanja, kreativnosti i preduzetništva.

Američki predsednik je naveo da je nedavno usvojenim stimulativnim paketom predviđeno pet milijardi dolara za ulaganje u razvijanje obrazovnih programa, kako bi se poboljšao pristup kvalitetnoj brizi o deci i uradilo više za decu sa specijalnim potrebama. Novi plan za reformu obrazovanja predviđa dodatnu zaradu za dobre nastavnike, dužu nastavu za učenike i više standarde u školama u SAD.

Pročitajte i ovo...