Home VestiBiznis & Finansije Kad gosti nisu besni, skupštinska sala nije tesna

Kad gosti nisu besni, skupštinska sala nije tesna

by bifadmin

Četiri poslanika srpske radikalne stranke kažnjena su zbog nepoštovanja rasporeda sedenja u Skupštini Srbije.

Incident se dogodio prekjuče, kada su poslanici SRS-a odbili da sednu na određena mesta i zauzeli sedišta namenjena LDP-u, koji su onda zauzeli klupe DSS-a, te je ova akcija nastavila lančano da se širi. Predsednica parlamenta opomenula je radikale, a pošto ovaj čin nije bio dovoljno učinkovit, prekinuta je sednica.

Pošto radikale javnost često optužuje da im je jedina funkcija u parlamentu opstruiranje, oni su se branili argumentom kako ih sedištima koja su im određena vlast marginalizuje. Međutim, na sednici Administrativnog odbora 5. marta, kada je i donošena odluka o sedenju, predstavnici SRS-a nisu imali primedbe na ovu temu. Možda im je trebalo više vremena da razmisle o ideološkoj važnosti rasporeda sedenja.

Kako parlament nema vremena da se bavi sedenjem (tj samo sedenjem), nezadovoljni „presedači“ kažnjeni su novčano sa po 32 000 dinara, i zabranom prisustvovanja sednicama na 20 dana. Zar usred krize da ostanu bez dnevnica, i još da plate kaznu? Opake su političke igre, i neudobne skupštinske stolice.

Bilans ove zarzlame: Za dva dana sa sednice je udaljeno 48 poslanika SRS-a, a na današnjoj sednici mera udaljenja izrečena je za još pet poslanika te stranke.Monetarni udar na SRS.

Pročitajte i ovo...